
«Η κατάσταση εξακολουθεί να απαιτεί προσοχή και τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο ιός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας και άρα είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε όλοι μας να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα, που αποτελούν την πρώτη γραμμή προστασίας απέναντι στην πανδημία» επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19.
Σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, που παρουσίασε ο κ. Χαρδαλιάς, η Π.Ε. Άρτας ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).
Ενώ, η Π.Ε. Ιωαννίνων πέφτει επίπεδο και μεταφέρεται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).
Τόνισε πως ένα βήμα πριν υιοθετηθούν τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας, όπως αυτά που επιβλήθηκαν πριν 15 ημέρες στην Μύκονο, βρίσκονται η Ίος και η Μύκονος
Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για έξι νησιά, τη Ζάκυνθο, την Τήνο, την Λευκάδα, τη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Ρόδο, καθώς όπως είπε η επιδημιολογική τους εικόνα προκαλεί ανησυχία.
Σχετικά με τον χάρτη του ECDC κι ερωτηθείς αν υπάρχουν πλάνα για lockdown αντίστοιχο με αυτό της Μυκόνου και σε άλλες περιοχές που έχουν «κοκκινίσει» ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι κοιτάζουν παράλληλα και τις συρροές που υπάρχουν, και τα clusters, αν είναι στεγανοποιημένα, αν είναι διάσπαρτα μέσα στην κοινότητα. «Αυτό που βλέπει το ECDC ως τάση διαφαίνεται και στις πλατφόρμες τις δικές μας. Το τι θα συμβεί αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η αναφορά που κάνουμε σε συγκεκριμένες περιοχές δεν την κάνουμε για να λειτουργήσουμε τιμωρητικά ή να στοχοποιήσουμε αρνητικά κάποια περιοχή, το κάνουμε γιατί πραγματικά θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τον ενεργό πληθυσμό και τους εμπλεκόμενους στα ζητήματα της καθημερινότητας γιατί από κοινού πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα να σταματήσει η διασπορά στην κοινότητα. Όταν όμως αυτό δεν συμβαίνει είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε συγκεκριμένα μέτρα, μέτρα τα οποία μπορεί να μην είναι ευχάριστα, μέτρα όμως που έρχονται να υπηρετήσουν την ανθρώπινη ζωή», τόνισε.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΊΣΗΣ:
Τελευταία ενημέρωση 29 Ιουλίου 2021 21:13:43 από News Room