Ο τουριστικός προορισμός Ιωάννινα – Ήπειρος “σημείο αναφοράς” στο Παρίσι και τη Λυών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, στη Γαλλία
GIANNENA-EKTHESH-GALLIA
News Room3 Οκτωβρίου, 2018 16:290

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, στη Γαλλία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, στη Γαλλία, κατά το διάστημα 25-29 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της αξιοποίησης δυνατοτήτων της Διπλωματίας Πόλεων και εξωστρεφών δράσεων για την ανάδειξη του προορισμού Ιωάννινα-Ήπειρος.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε συμμετοχή στη Διεθνή Επαγγελματική Έκθεση Τουρισμού «International Frenchtravel Market (I.F.T.M.)–TOP RESA» στο Παρίσι και δυναμική παρουσία στην πόλη της Λυών, με κεντρικό σκοπό την περαιτέρω διείσδυση στη γαλλική αγορά, αλλά και την ενδυνάμωση των δεσμών με την Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς και επαγγελματικές κοινότητες.

Αναπτύχθηκαν εξειδικευμένες δράσεις παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος «Ιωάννινα-Ήπειρος» κι έγινε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων της Αυτοδιοίκησης,  διπλωματικών Αρχών, των ελληνικών Κοινοτήτων, Γραφείων του ΕΟΤ και επαγγελματικών Ενώσεων του Τουρισμού, του Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, bloggers κ.α.

Ο στόχος για ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου επιτεύχθηκε, τόσο μέσω της Έκθεσης Τουρισμού IFTM-TOPRESA στο Παρίσι, όσο και σε επιμέρους ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο και το Τεχνολογικό Ίδρυμα στη Λυών. Επιπρόσθετα, αναλήφθηκαν παράλληλες πρωτοβουλίες ενημερωτικού χαρακτήρα και υπήρξαν πολλαπλές επαφές προσέγγισης, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι, το Επίτιμο Προξενικό Τμήμα Λυών, με το Δ.Σ. της ελληνικής Κοινότητας του Παρισιού και Περιχώρων, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού της Λυών, τη διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων και το διευθυντή Τουρισμού και συνεδρίων του Δήμου της Λυών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δευκαλίων και το Ινστιτούτο  Γαστρονομίας PaulBocuse στη Λυών, με τις αεροπορικές εταιρείες VOLOTEA και AEGEAN, επαγγελματίες του Τουρισμού, δημοσιογράφους και bloggers.

Στο πλαίσιο της δυναμικής διείσδυσης στη γαλλική αγορά που επιχειρεί η πόλη των Ιωαννίνων, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και οργάνωση, έχει καταθέσει υποψηφιότητα και διεκδικεί με αξιώσεις τη φιλοξενία-διεξαγωγή του επερχόμενου Συνέδριου Τουριστικών Πρακτόρων Γαλλίας και Περιχώρων για το έτος 2019.

Η πολυδιάστατη προβολή του προορισμού «Ιωάννινα-Ήπειρος», με στοχευμένες δράσεις και μεθοδολογικό επαγγελματισμό, εντυπωσίασε, όχι μόνο τους εν δυνάμει παραλήπτες του «μηνύματος» στη γαλλική αγορά, αλλά και την πολιτική αντιπροσωπεία του ελληνικού τουρισμού. Όπως ανέφερε η αρμόδια υπουργός, Έλενα Κουντουρά, ενώπιον όλων των παρισταμένων-συμμετεχόντων στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ, οι ενέργειες της Γιαννιώτικης αποστολής αποτελούν λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό.

Επικεφαλής της αποστολής, εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, ήταν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκος Γκόλας με την  πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και δημοτική σύμβουλο Αλέκα Βακαλοπούλου, ενώ από πλευράς Περιφέρειας Ηπείρου συμμετείχε ο εκτελεστικός γραμματέας της Δημήτρης Σιώλος. Την αντιπροσωπεία πλαισίωσαν ακόμη, ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών Σπύρος Κωνσταντόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Στέφανος Ζέρβας.

Οι δηλώσεις

Με αφορμή την ολοκλήρωση του οδοιπορικού στη Γαλλία ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Νίκος Γκόλας, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Σιώλος, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου και ο δημοτικός σύμβουλος, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Γκόλας μίλησε για μια «επιτυχημένη αποστολή εξωστρέφειας» στη βάση του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Ιωαννιτών για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχή μας.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι η αποστολή είχε σαν στόχο και την προβολή του πολιτισμού της περιοχής προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματά της ήταν άκρως ικανοποιητικά.

«Αναδείξαμε πέρα από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και τον πολιτισμό μας. Κάναμε τα πρώτα βήματα και ελπίζω ότι τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα ορατά», σημείωσε ο κ. Γκόλας, ο οποίος έκανε γνωστή και την πρόθεση Γάλλων τουριστικών πρακτόρων να διοργανώσουν στα Γιάννενα το επόμενο συνέδριο τους που θα γίνει μέσα στο 2019.

Ο Δ. Σιώλος εξήρε τη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών τονίζοντας ότι μέσα από τη συνέργεια η τουριστική προβολή της περιοχής μας επιτυγχάνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η υπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε δημόσια Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμο Ιωαννιτών για τις συντονισμένες δράσεις τους σε ότι αφορά την τουριστική ανάπτυξη χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία αυτή ως υπόδειγμα και κατατάσσοντας την Ήπειρο ως πρώτη περιφέρεια στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος», ανέφερε ο κ. Σώλος.

Ο ίδιος σημείωσε τέλος, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει την προσπάθεια διείσδυσης στη γαλλική αγορά συμμετέχοντας στη διεθνή έκθεση αγροτικών προϊόντων του Παρισιού.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ με τη σειρά της επισήμανε ότι για έλληνες και γάλλους οι έννοιες τουρισμός και πολιτισμός είναι αλληλένδετες.

«Οι επαφές που πραγματοποιήσαμε ήταν πολύ σημαντικές και το ενδιαφέρον των γάλλων αποδείχτηκε μεγάλο τόσο για το φεστιβάλ αρχαίου δράματος, όσο και για τις πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου αλλά και για τον γαστρονομικό και θρησκευτικό τουρισμό», είπε η κ. Βακαλοπούλου.

Τέλος ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για μια επιτυχημένη αποστολή με στόχο την προσέλκυση γάλλων τουριστών στην περιοχή.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 9 Οκτωβρίου 2018 22:26:45 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group