Επίσκεψη της Σ. Ζαχαράκη στο Πάπιγκο για την προώθηση του οικοτουρισμού

Κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
ΖΑΧΑΡΑΚΗ-EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ-ΚΟΝΤΡΑΙΝΗΣ
Φωτό: EUROKINISSI © / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
News Room4 Ιουνίου, 2021 15:480
Κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Για την προώθηση του Οικοτουρισμού και λοιπών ήπιων ειδικών μορφών τουρισμού σε ορεινές περιοχές, η  Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μεταβαίνει τις επόμενες ημέρες στο γραφικό χωριό Πάπιγκο των Ιωάννινων.

Κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Υφυπουργός θα συναντήσει τον Δήμαρχο Ζαγορίου, Γιώργο Σουκουβέλο ενώ θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το Γεωπάρκο Βίκου-Αωού, να ενημερωθεί για τις δράσεις, τις προοπτικές και ζητήματα αποτελεσματικής, βιώσιμης αξιοποίησης της περιοχής, ενώ θα συμμετέχει σε περιπατητική διαδρομή 2χλμ, που θα πραγματοποιηθεί με εκκίνηση το Μικρό Πάπιγκο και προορισμό το Μεγάλο Πάπιγκο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, στην οποία θα συμμετέχουν η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, καθώς και η Πρόεδρος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Μαρία Παπαδοπούλου, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, Κώστα Τριάντη θα παρουσιασθούν κοινές δράσεις που αναλαμβάνουν τα συναρμόδια Υπουργεία και οι φορείς με στόχο την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και ορθολογική αξιοποίηση του φυσικού και ιστορικού πλούτου προστατευόμενων περιοχών, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Επιστέγασμα της συνεργασίας που συνάπτεται μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Τουρισμού καθώς και του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. αποτελεί η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την ανάπτυξη Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οργάνωσης και Ανάπτυξης του Τουρισμού στις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000. Βασικός αρωγός και υποστηρικτής της προσπάθειας είναι ο Οργανισμός Έρευνας και Ανάπτυξης «ΔιαΝΕΟσις» και ο οποίος ως συμβαλλόμενο μέρος στο Μνημόνιο Συνεργασίας, θα αναλάβει την εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο Ζαγόρι για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Υφυπουργός Τουρισμού μαζί με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα συναντήσει στα Ιωάννινα τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη καθώς και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ. Ξεχωριστή συζήτηση με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Ηπείρου θα έχει με εκπροσώπους τοπικών φορέων των Ιωαννίνων για την εξέταση των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 4 Ιουνίου 2021 15:48:59 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας