Συνάντηση Ντακαλέτση – Αμυρά

Η συζήτηση κινήθηκε σε θέματα γύρω από τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Δωδώνης
ΑΜΥΡΑΣ-ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗΣ
News Room26 Μαρτίου, 2021 20:190
Η συζήτηση κινήθηκε σε θέματα γύρω από τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Δωδώνης

Συνάντηση με το Δήμαρχο Δωδώνης και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Χρήστο Ντακαλέτση, είχε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Η συνάντηση έγινε στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, όπου ο Υφυπουργός είχε και την ευκαιρία μιας σύντομης περιήγησης, μετά το πρόσφατο άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών κινήθηκε σε θέματα γύρω από τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Δωδώνης και ο Γιαννιώτης Υφυπουργός υπογράμμισε τη διάθεση να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις το Δήμο Δωδώνης.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Αμυράς σε παρεμβάσεις όπως η αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων, η ανάδειξη πολιτιστικών και τουριστικών διαδρομών και οι δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας, για τις οποίες αναζητούνται και εκτιμάται πως μπορεί να βρεθούν χρηματοδοτικά εργαλεία και ο Υφυπουργός δήλωσε πως δύναται να συμβάλλει για την εξεύρεση χρηματοδότησης προτεινόμενων από το Δήμο Δωδώνης έργων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δωδώνης επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τον αρχαιολογικό χώρο. Συγκεκριμένα ζήτησε τη συνδρομη του Υφυπουργού για την ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου στη Δωδώνη, κάτι που αποτελεί πάγιο και χρόνιο αίτημα του Δήμου Δωδώνης και για την προώθηση της ώριμης μελέτης αναβάθμισης των εισόδων των Κοινοτήτων Μαντείου και Δωδώνης. Επίσης, έθεσε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών εκμίσθωσης του κυλικείου του αρχαιολογικού χώρου, για όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας και για την πρόσληψη προσωπικού, για τη λειτουργία του πωλητηρίου.

Τέλος, ο κ. Ντακαλέτσης επικαιροποίησε τις προτάσεις της ΠΕΔ Ηπείρου για τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών στην αδειοδότηση των ΑΠΕ και τη μη έγκριση αδειών για αιολικά πάρκα σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων. Ζήτησε τέλος, τη συμβολή του κ. Αμυρά για την αποτροπή εγκατάστασης των μονάδων βιορευστών στα όρια της Κοινότητας Κωστάνιανης.

Δ.Τ.

 

Τελευταία ενημέρωση 26 Μαρτίου 2021 20:19:37 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας