Δεύτερη δέσμη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων από τον Δήμο Ιωαννιτών

Τα μέτρα που παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας
ΒΑΒΒΑΣ-ΦΩΤΗΣ
News RoomNews Room21 Οκτωβρίου, 2020 16:510

Τα μέτρα που παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας

Με μία δεύτερη δέσμη μέτρων ο Δήμος Ιωαννιτών έρχεται να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις της περιοχής τόσο για την τρέχουσα όσο και για τη νέα χρονιά.

Είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που προχωρά στη λήψη μέτρων έμπρακτης υποστήριξης των επιχειρηματιών καλύπτοντας το κόστος από ίδιους πόρους.

Ο προϋπολογισμός του συνολικού πακέτου μέτρων που παρουσιάστηκαν από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Φώτη Βάββα αναμένεται να φτάσει στις 700.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στις δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε ότι η πρώτη φάση της πανδημίας που πέρασε σχετικά ανώδυνα για την περιοχή μας άφησε βαθύ αποτύπωμα στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Η φάση στην οποία βρισκόμαστε τώρα είναι ακόμη δυσκολότερη και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η εξέλιξη όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα.

«Είμαστε σε δύσκολες μέρες και στα δύσκολα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε.

Ο Δήμος έρχεται σήμερα να αποδείξει ότι είναι αρωγός της τοπικής επιχειρηματικότητας, ότι επιθυμεί έμπρακτα να στηρίξει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του και μαζί την τοπική οικονομία.

Προχωρά σε ένα πακέτο μέτρων καλύπτοντας το κόστος από δικούς του πόρους, ένα πακέτο μέτρων που μπορεί να δώσει μικρή ανάσα σε όλους όσους πλήττονται. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα το πράξουμε και οι αποφάσεις οριστικοποιήθηκαν μετά από συναντήσεις και συζητήσεις και θα εφαρμοστούν με την έγκρισή τους από τα συλλογικά όργανα.

Είμαστε εδώ, ο Δήμος είναι εδώ και παρεμβαίνει ουσιαστικά αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχουν προκληθεί. Αυτές εξάλλου τις βιώνουμε όλοι καθημερινά» τόνισε ο δήμαρχος στις δηλώσεις του.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας υπογράμμισε ότι σκοπός του Δήμου είναι να στηρίξει έμπρακτα και με άμεσο αντίκρισμα τις επιχειρήσεις της περιοχής με μέτρα που αντέχει ο προϋπολογισμός.

«Σκοπός είναι να συνδράμουμε ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διατηρηθούν ζωντανές, να μην καταρρεύσει ο κορμός της τοπικής οικονομίας και εκτοξευθεί η ανεργία, να μην βιώσουμε μία άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική κρίση. Ο Δήμος μας γίνεται ο πρώτος της χώρας που προχωρά σε επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και της κοινωνίας» υπογράμμισε ο κ. Βάββας.

Με βάση και τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από άλλες δημοτικές παρατάξεις τα μέτρα που παρουσίασε ο κ. Βάββας αφορούν σε οικονομικές ελαφρύνσεις για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία άρσης των μέτρων της από 14/03/2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 64/Α΄/14-03-2020) και για ολόκληρο το 2020 (έως 31/12/2020):

1.        Οριζόντια μείωση 50% του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου και οι οποίες διέκοψαν ή ανέστειλαν υποχρεωτικά και ολοσχερώς τη λειτουργία τους κατά την περίοδο εφαρμογής της ανωτέρω ΠΝΠ.

2.        Οριζόντια μείωση 30% του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου και δεν εντάσσονται στην κατηγορία 1.

Το μέτρα (1) και (2) ισχύουν για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος, θα εφαρμοστούν με συμψηφισμό των απαιτήσεων ανταποδοτικών τελών έτους 2021 και θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο του πλασματικού εμβαδού.

3.        Για τους κατέχοντες άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επέρχεται μείωση έως 50% των τελών χρήσης αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, προς εφαρμογή των οριζόμενων στην παρ. 3 του άρθρου 65 του Ν.4688/24-05-2020.

Επιπλέον, η Δημοτική αρχή θα προτείνει για το έτος 2021 τα ακόλουθα μέτρα:

1.        Οριζόντια μείωση τουλάχιστον κατά 10% του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για όλα τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία στις τοπικές κοινότητες Μαρμάρων, Σταυρακίου και Νεοχωρόπουλου.

2.        Οριζόντια μείωση 40% του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για όλες τις ΜΜΕ επιχειρήσεις τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

3.        Οριζόντια μείωση 40% των τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις επιχειρήσεις τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

4.        Οριζόντια μείωση 30% των τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις επιχειρήσεις που κατά το 2021 θα διατηρήσουν ή θα προσλάβουν επιπλέον προσωπικό συγκριτικά με το Μ.Ο. του προσωπικού τους κατά το έτος 2020.

5.        Οριζόντια μείωση 30% των τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις νεοϊδρυθείσες το 2021 επιχειρήσεις.

 

Δ.Τ.

 

Τελευταία ενημέρωση 21 Οκτωβρίου 2020 16:51:08 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr

Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group