Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Π. Ηπείρου

Για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου, τον Οδοφωτισμό Δήμου Ιωαννιτών, τα Ιαματικά λουτρά Αμαράντου κ.α.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΤΙΡΙΟ
News Room11 Σεπτεμβρίου, 2022 11:010
Για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου, τον Οδοφωτισμό Δήμου Ιωαννιτών, τα Ιαματικά λουτρά Αμαράντου κ.α.

Η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για τα Ιαματικά λουτρά Αμαράντου, η κατακύρωση των διαγωνισμών για τον  οδοφωτισμό  Δήμου Ιωαννιτών και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου, δεκάδες έργα βελτίωσης οδικών  και αγροτικών υποδομών, ως και έργα πολιτισμού, περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων- στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, με την προεδρία του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Στην εισαγωγή του ο Περιφερειάρχης,  εξήρε τις προσπάθειες του προσωπικού της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα και οι δράσεις της. «Με λύπη, είπε, διαπιστώνω ότι τελευταία κάποιοι τα βάζουνε με υπαλλήλους που υπερβάλουν πολλές φορές τους εαυτούς τους. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Αν έχουν κάτι με μένα, να τα βάλουν με μένα και όχι με το προσωπικό».

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

·         Προσωρινός ανάδοχος για το έργο «Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίων Ιαματικών λουτρών Αμαράντου», προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, αναδείχτηκε η «Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ»

·         Ο διαγωνισμός για τα «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του Δικτύου του ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 2.197.000, κατακυρώθηκε στην Κ/Ξ ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗΣ &ΣΙΑ Ο.Ε.- ΤΕΚΑΤ Ο.Ε

·         Το έργο «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών», κατακυρώθηκε στην κοινοπραξία: ΤΕΡΝΑ Α.Ε- FOTAGONLED A.E.

Οδικά έργα:

Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:

·          «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2022», προϋπολογισμού € 300.000. Ανάδοχος: «Γ. Ν. & Θ. ΘΩΜΑΣ Ο.Ε. δ.τ ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ».

«Τοποθέτηση πλέγματος για την προστασία της Ε.Ο. Καλπακίου – Κλειδωνιάς (θέση Βίγλα)», προϋπολογισμού 139.500 €. Aνάδοχος: ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ.
«Συντήρηση επαρχιακής οδού 1 (τμήμα Κόμβου Λουτροτόπου έως Κομμένο)», προϋπολογισμού 70.000 €.  Ανάδοχος Φούκας Δημήτριος.
·           «Άμεση βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού από Κάτω Λαψίστα έως Νεοχώρι», προϋπολογισμού € 80.000. Ανάδοχος  Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε

Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

·         «Άμεση αποκατάσταση βατότητας συνδετήριας οδού Ανήλιου – Χιονοδρομικού κέντρου», προϋπολογισμού 550.000 €. Ανάδοχος: ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ

·          «Αποκατάσταση βατότητας περιοχής Ελαίας Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Κώστας Χρήστος.

Εγκρίθηκε η διαδικασία για την προώθηση προς υλοποίηση των έργων:

·           «Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Γοργόμυλου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 74.400.

·          «Αποκατάσταση οδού και διευθέτηση υδάτων με την κατασκευή αναβαθμών στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης», προϋπολογισμού € 186.000

·          «Άμεσες εργασίες προστασίας και διευθέτησης υδάτων στο τμήμα της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας από κόμβο Εγνατίας έως κόμβο Νεοκαισάρειας», προϋπολογισμού € 370.000..

·          «Διαμόρφωση δρόμου προσπέλασης στην περιοχή “Μεσούρα” Τ.Κ. Μιχαλιτσίου», προϋπολογισμού € 165.000.

Αρδευτικά έργα:

Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τα έργα:

·           «Επένδυση τμήματος της αρδευτικής διώρυγας Δ5 παρά της επαρχιακής οδού 9 (θέση Ανέζα)», προϋπολογισμού € 100.000. Ανάδοχος: Κατασκευαστική ΧΑΡΜΠΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

·           «Βελτίωση ροής στραγγιστικού αύλακα εντός του οικισμού Λιμίνης», προϋπολογισμού € 104.000. Ανάδοχος: Ζιώβας Σπυρίδων.

Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι τα έργα:

·          «Καθαρισμός – άρση προσχώσεων υδατορεμάτων ΠΕ Άρτας για το έτος 2022», προϋπολογισμού € 200.000. Ανάδοχος ΤΕΚΑΤ Α.Ε

·         «Συνδρομή στον καθαρισμό τάφρων και διώρυγων Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ.

«Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων ΤΟΕΒ Ραγίου-Κεστρίνης», προϋπολογισμού € 137.640,   Ανάδοχος: Φ. ΠΥΡΣΙΟΣ & ΣΙΑ
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση έργων   βελτίωσης υφισταμένου αντλιοστασίου στράγγισης ΤΟΕΒ Ραγίου-Κεστρίνης»,   προϋπολογισμού € 95.242,72.

Πολιτιστικά μνημεία:

Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τα έργα:

·         «Συντήρηση – αποκατάσταση I.N. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ.Δ. Γοργόμυλου ΠΕ Πρέβεζας», προϋπολογισμού  € 106.000. Ανάδοχος: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΣΙΟΣ

·          «Επείγουσες στερεωτικές εργασίες στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγιάς Στούπαινας Ιωαννίνων» προϋπολογισμού € 69.500.  Ανάδοχος: Έντι Ράφτης.

Εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις για τα έργα:

·          «Εργασίες αποκατάστασης του καθολικού της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Ζίτσας», προϋπολογισμού € 128.000

·           «Συντήρηση και αποκατάσταση του τέμπλου και των εικόνων του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βίτσας», προϋπολογισμού € 24.800

·           «Συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σκουληκαριάς Άρτας», προϋπολογισμού € 240.000

«Συντήρηση-αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Χουλιαράδων», προϋπολογισμού € 110.000
Ύδρευση Κεντρικών Τζουμέρκων:

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη διαδικασία για την ανάθεση του έργου: Επέκταση δικτύου ύδρευσης ύδρευσης Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, προϋπολογισμού  € 69.835.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 11 Σεπτεμβρίου 2022 11:01:15 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας