Αποφάσεις Ο.Ε. και ενημέρωση για επίσκεψη Πιερρακάκη – εξοπλισμό Νοσοκομείων

Τα έργα στην Π.Ε. Πρέβεζας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΗΠΕΙΡΟΥ-MAGICFOCUS-ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
News RoomNews Room18 Νοεμβρίου, 2021 19:370

Τα έργα στην Π.Ε. Πρέβεζας

Στην επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και σε ζητήματα που αφορούν τα νοσοκομεία αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο Υπουργός σε υπηρεσιακό επίπεδο – ανέφερε ο Περιφερειάρχης- ενημερώθηκε για το επίπεδο οργάνωσης της Περιφέρειας σε ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης, διαπιστώνοντας τη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει στις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα που συζητήθηκε, είπε ο Περιφερειάρχης, ήταν οι νέες προοπτικές που δημιουργούνται στην Ήπειρο με την ίδρυση και λειτουργία του  Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας. Στον Υπουργό έγινε αναλυτική ενημέρωση με παρουσίαση των σχεδίων που έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης,  ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία και την προσπάθεια που έχει αναληφθεί και η οποία συμβάλει- όπως ανέφερε και σε δημόσια δήλωσή του- στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Ήπειρο. Οι διαδικασίες για τη δημιουργία του «Πάρκου» και τη χρηματοδότηση του έργου δεν ανήκουν στο Υπουργείο του, παρ΄ όλα αυτά ο ίδιος  υποσχέθηκε να  συνδράμει σε ο, τι του  ζητηθεί. Σε συνέχεια της ενημέρωσης που του έγινε ο κ. Πιερρακάκης γνωστοποίησε την κατ΄ αρχήν πρόθεση του Υπουργείου του  να ιδρυθεί  κοντά στο  «Πάρκο»  ένα  Data center, το οποίο  θα  αναβαθμίσει περαιτέρω την περιοχή. Όλα αυτά τα ζητήματα, κατέληξε ο Περιφερειάρχης, θα εξεταστούν εκτενέστερα σε νέα επίσκεψη του Υπουργού.

Περί εξοπλισμού νοσοκομείων

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε τοποθέτηση  για την πίεση που υφίστανται τα νοσοκομεία από την πανδημία του κορωνοϊού, είπε πρόκειται για πραγματικότητα και πρέπει να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν.

Παράλληλα ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής και για τις χρηματοδοτήσεις μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων των νοσοκομείων, απαντώντας στις εκ νέου ανυπόστατες αναφορές του επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».

«Όλο αυτό το διάστημα – εξήγησε- η Περιφέρεια Ηπείρου, είναι η μόνη που  στήριξε τα νοσοκομεία της Ηπείρου μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Και πρέπει όσοι δεν το γνωρίζουν να το μάθουν,  ότι ούτε τα έργα του ΕΣΠΑ, ούτε του Interreg μπαίνουν στον προϋπολογισμό των Περιφερειών, οι δε διαγωνισμοί γίνονται με ευρωπαϊκούς κανόνες και απόλυτη διαφάνεια.

Η Περιφέρεια Ηπείρου- συνέχισε- είχε στη διάθεσή της το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» 10 εκ. ευρώ για τα νοσοκομεία. Έχει συγκεντρώσει η 6η ΥΠΕ στοιχεία για τις ανάγκες των νοσοκομείων της Ηπείρου, αλλά η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Υγείας- που διαχειρίζεται αποκλειστικά τα ζητήματα των νοσοκομείων-  δεν έχει ζητήσει ακόμη  από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις μέσω του προγράμματος Interreg. «Υπήρχαν – είπε- 6 εκ. ευρώ διαθέσιμα τα οποία συμφωνήσαμε να διατεθούν για τα νοσοκομεία της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδος και των Ιονίων Νήσων. Από την Ήπειρο πρότειναν να χρηματοδοτηθεί μόνο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Έγινε ολόκληρη φασαρία ,γιατί εγώ εξήγησα ότι δεν δέχομαι αυτή την κατανομή, εάν δεν περιληφθούν όλα τα νοσοκομεία, αναλαμβάνοντας για όσα δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες να υπογράψουν με την Περιφέρεια προγραμματικές συμβάσεις. Τελικά όλοι πείστηκαν και δόθηκαν χρήματα για όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν ζητήσει την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων. Ως Περιφέρεια ποτέ δεν μειοψηφήσαμε. Στις διαδικασίες του Interreg δεν ενεπλάκησαν τα Υπουργεία Εξωτερικών και  όλα αυτά που γράφτηκαν δεν υπάρχουν  πουθενά, παρά μόνο στο μυαλό ορισμένων».

Αποφάσεις για έργα

Η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, έλαβε και τις παρακάτω αποφάσεις:

Α) Ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους των έργων:

·         «Κατασκευή-μόρφωση και καθαρισμός τάφρων και τεχνικών καθώς και εργασίες σήμανσης και ασφάλειας οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 350.000. Ανάδοχος Κων. Κώστας

·         «Αποκατάσταση τεχνικών απεγκλωβισμού υπόγειων υδάτων στην περιοχή μικρός αυχένας Κατάρας», προϋπολογισμού € 65.720. Ανάδοχος Ευθύμιος Κώστας

·         «Αποκατάσταση αποχετευτικού δικτύου Τ.Κ. Καστάνιανης Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.385 €. Ανάδοχος Παναγιώτης Γκάσιος.

·         «Αποκατάσταση οδικού δικτύου ορεινών βοσκοτόπων περιοχής Λάκμου», προϋπολογισμού € 62.000. Ανάδοχος Κωνσταντίνος Γκεσούλης.

·         «Άμεση βελτίωση βατότητας μονοπατιού προς Ι.Μ Βύλιζας Ματσουκίου Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Γεώργιος Θ. Χριστογιάννης

·          «Κατασκευή πεζοδρομίων και επέκταση ηλεκτροφωτισμού της 2ης επαρχιακής οδού ΠΕ Πρέβεζας (Β΄ Φάση)», προϋπολογισμού € 74.000. Ανάδοχος Γ. Μυριούνης.

Β) Ενέκρινε τις διαδικασίες  δημοπράτησης των έργων:

·         «Συντήρηση – βελτίωση οδού Ν. Σινώπη – Κανάλι – Εθν. Οδός Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (Γ’ ΦΑΣΗ)», προϋπολογισμού € 120.000.

·          «Ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, συντηρήσεις οδικών τμημάτων – τεχνικά στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 461.000.

·           «Βελτίωση ορατότητας προς αποφυγή ατυχημάτων περιοχής Τετρακώμου», προϋπολογισμού 180.000 €.

·          «Αποκατάσταση ζημιών της 33ης επαρχιακής οδού προς Μαυρόπουλο», προϋπολογισμού € 74.400.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 18 Νοεμβρίου 2021 19:38:16 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group