Ξεκινά το έργο κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων

Για το Γλυκορίζο, την Λιμίνη και την Αγία Τριάδα Κεραματών
PREVEZANEWS-G-10
News Room24 Δεκεμβρίου, 2021 12:230
Για το Γλυκορίζο, την Λιμίνη και την Αγία Τριάδα Κεραματών

Στην κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων προχώρα  η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (Δ.Ε.ΥΑ.Α), ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ και Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, με τον ανάδοχο του έργου.

Το νέο αποχετευτικό δίκτυο έρχεται να δώσει λύση στην αποτελεσματική διαχείριση  των υδατικών πόρων  και την σωστή διαχείριση των ακαθάρτων των οικισμών του Γλυκορίζου, της Λιμίνης και της Αγίας Τριάδας Κεραματών και την διόδευση  αυτών, στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτας,  με τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 5, 5 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα  ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ και πόρους της ΔΕΥΑΑ. Επιπλέον επιτυγχάνεται, η άμεση προστασία των επιφανειακών και υπόγειων υδατικών συστημάτων, αναβάθμιση του περιβάλλοντος, προστασία της βιοποικιλότητας και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των οικισμών.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής των εσωτερικών δικτύων και των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων καθώς και των αγωγών μεταφοράς του συνόλου των λυμάτων των οικισμών στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτας. Το εν λόγω δίκτυο θα είναι συνολικού μήκους 15.000 μ. ενώ τα αντλιοστάσια που θα κατασκευαστούν θα είναι 3.

«Ήταν ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας  που δεσμεύτηκε η Δημοτική μας αρχή, το οποίο και οδεύει προς υλοποίηση. Η περιοχή του Γλυκορίζου ενώ φιλοξενεί την μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της πόλης της Άρτας, δεν είχε δικό της αποχετευτικό δίκτυο. Με το συγκεκριμένο έργο, ικανοποιούμαι αυτό το δίκαιο αίτημά τους » ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως οι Υπηρεσίες της ΔΕΥΑΑ μπορούν και παραδίδουν έτοιμα προς υπογραφή έργα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.

Η ΔΕΥΑ Άρτας, εκπόνησε τις απαραίτητες μελέτες, υπέβαλλε την πρόταση χρηματοδότησης και θα είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου το οποίο έχει συνολική διάρκεια υλοποίησης 24 μήνες.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 24 Δεκεμβρίου 2021 12:23:05 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας