Πρωτότυπες δράσεις στην Άρτα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Για μικρούς και μεγάλους - Δωρεάν μετακινήσεις, εκπτωτικά κουπόνια
PREVEZANEWS-E154
News Room19 Σεπτεμβρίου, 2020 12:220
Για μικρούς και μεγάλους - Δωρεάν μετακινήσεις, εκπτωτικά κουπόνια

Το πρόγραμμα και τις δράσεις με τις οποίες ο Δήμος Αρταίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου.

Επίκεντρο της εβδομάδας είναι η «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και σύνθημα το «Μετακινήσου Υπεύθυνα».

Παρόντες στην Συνέντευξη Τύπου

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Άρτας, Κώστας Σακκάς, ο Εκπρόσωπος της Τροχαίας  Άρτας, Σπύρος Πλιάκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Διασκέδασης Άρτας, Γιώργος Γκανιάτσας και ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας,  Περικλής Ζώτος ήταν παρόντες στην Συνέντευξη, όπου και αναφέρθηκαν στο επίπεδο της προετοιμασίας που έχει προηγηθεί από όλους εμπλεκόμενους. Σημειώνεται πως οι δράσεις με τις οποίες ο Δήμος Αρταίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έχουν σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους δημότες για τα οφέλη της πράσινης μετακίνησης αλλά και την ασφαλή μετακίνηση.

Δήλωση Δημάρχου Αρταίων, Χρ. Τσιρογιάννη

«O Δήμος Αρταίων διαθέτει εγκεκριμένο Σχέδιο Βιώσιμής Αστικής Κινητικότητας το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και αφορά έργα και δράσεις, προκειμένου να επιτύχουμε την αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των δημοτών μας, όσον αφορά τις καθημερινές μετακινήσεις. Θέλουμε να ενισχύσουμε ένα βιωσιμότερο τρόπο μετακίνησης όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς ή και τον συνδυασμό αυτών, δημιουργώντας πεζοδρόμους και πεζοδρόμια. Είναι χαρακτηριστικό πως φτιάχνουμε για πρώτη φορά ποδηλατόδρομο 2,5 χλμ. Θα είναι η πρώτη φορά που η Άρτα θα διαθέτει ποδηλατόδρομο, κάτι που ευελπιστούμε να επεκτείνουμε το επόμενο διάστημα, καθώς επίσης τοποθετήσαμε και δώδεκα 12 νέες θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα σε διάφορα σημεία του Δήμου μας. Όμως δίνουμε και μεγάλη έμφαση στα ζητήματα εκπαίδευσης των μικρών Αρτινών. Για αυτό για πρώτη φορά, αυτή την Εβδομάδα θα δείτε πολλές δράσεις που απευθύνονται σε αυτούς. Καλούμε τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε αυτές».

Οι δράσεις του Δήμου Αρταίων  

·         Διαγωνισμός διηγήματος για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων με θέμα «Πεζοπορώντας στην πόλη μου».

·         Δημιουργία επιπλέον θέσεων στάθμευσης δικύκλων από Δήμο Αρταίων σε διάφορα σημεία της Άρτας.

·         Συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, στις οδούς Φιλελλήνων, Μακρυγιάννη και Αγίας Σοφίας, από 18:00 έως 21:00 και εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν, μουσικές συναυλίες δρόμου, έκθεση ηλεκτροκίνησης, δωρεάν τεχνικό έλεγχο ποδηλάτων από επιχειρηματίες της πόλης.

·         Bazaar (χαρίζουμε ποδήλατα, πατίνια, εξοπλισμό που δεν χρειαζόμαστε) μεταχειρισμένων ποδηλάτων και ποδηλατικού εξοπλισμού.

·         Στις 21/9 ποδηλατοβόλτα στο ποδηλατοδρόμο που έχει χαραχθεί και ακολουθεί την πολιτιστική διαδρομή της πόλης.

·         Διαγωνισμός φωτογραφίας πολιτών

·         Ερωτηματολόγια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville .

 

Δήλωση Πρόεδρου Αστικού ΚΤΕΛ Άρτας, Κώστα Σακκά

«Ως Αστικό ΚΤΕΛ στηρίζουμε και  συμμετέχουμε με μεγάλη χαρά στην Εβδομάδα Κινητικότητας. Αποφασίσαμε για όσους σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα τους στο παρκινγκ του Δήμου, μικρά λεωφορεία αν ένα τέταρτο θα ξεκινούν από το παρκινγκ  και θα  μπαίνουν στην πόλη επιστρέφοντας πάλι στο παρκινγκ. Η χρήση θα είναι δωρεάν.  Όσοι μεταφέρονται με τα λεωφορεία θα έχουν και εκπτωτικό κουπόνι όπου μπορούν να το εξαργυρώσουν στα καταστήματα εστίασης. Καλούμε του δημότες μας να δοκιμάσουν και  να αφήσουν τα αυτοκίνητα για λίγο στα σπίτια τους, και να δοκιμάσουν να μετακινηθούν με τα  μέσα μαζικής μεταφοράς πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Δήλωση Εκπρόσωπου  Τροχαίας  Άρτας, Σπύρου Πλιάκου

«Είναι αυτονόητο πως εμείς ως Τροχαία Άρτας  θα συμβάλουμε με κάθε μέσο σε αυτή την δράση του Δήμου Αρταίων».

Δήλωση Προέδρου Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας, Περικλή Ζώτου

«Το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής και εμείς ως Σύλλογος συνεισφέρουμε με τις διαφορές δράσεις που κάνουμε γύρω από το ποδήλατο. Η βοήθεια που έχουμε από την Δημοτική Αρχή είναι πολύ σημαντική και πρέπει να το αναφέρουμε. Συνεχίζουμε με μία ακόμη ποδηλατοβόλτα, την Δευτέρα στις 18:00 το απόγευμα θα ποδηλατήσουμε στον νέο ποδηλατοδρόμο, ο οποίος είναι ένα τεράστιο βήμα για την πόλη μας. Την Τρίτη το απόγευμα οι ποδηλατάδες της πόλη μας πραγματοποιούν δωρεάν τεχνικό έλεγχο και ενημέρωση για θέματα ποδηλάτου».

Δήλωση Προέδρου Συλλόγου Εστίασης Διασκέδασης Άρτας, Γιώργου Γκανιάτσα

«Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση αποδεχτήκαμε την πρόταση του Δήμου Αρταίων. Στηρίζουμε και εμείς από την πλευρά μας τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας μας και την στήριξη της τοπικής μας οικονομίας. Είμαστε υπέρ σε πρωτοποριακές δράσεις, όπως αυτές που συμφωνήσαμε με την Δημοτική Αρχή, και  θεωρώ ότι τέτοιες δράσεις πάνε την πόλη μας πολλά βήματα μπροστά.

Στο πλαίσιο αυτό, στην Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχουν 70 καταστήματα εστίασης παρέχοντας σε όσους έχουν το δωρεάν κουπόνι μετακίνησης (Παρασκευή – Δευτέρα και την Τρίτη από τις 9:00 έως στις 12:0 το πρωί και 18:00 – 21:00) έκπτωση 10% στα καταστήματα εστίασης. Στην είσοδο των καταστημάτων θα υπάρχει ειδικό αυτοκόλλητο με την δράση του Δήμου Αρταίων, ώστε να καταλαβαίνουν οι πολίτες ποια καταστήματα συμμετέχουν στην δράση. Ας αφήσουμε τα αυτοκίνητα μας στα δημοτικά  παρκινγκ, ας μετακινηθούμε δωρεάν ας κερδίσουμε μια έκπτωση».

 

 

Τελευταία ενημέρωση 19 Σεπτεμβρίου 2020 12:22:31 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας