Ορίζοντες Ηπείρου: Να μη γίνει η Άρτα Καστοριά – Η Περιφέρεια Ηπείρου προ των ευθυνών της

Ανακοίνωση της παράταξης

News RoomNews RoomNews Room2 Απριλίου 20200
Ανακοίνωση της παράταξης

“Όταν δεν υπάρχει πολιτική υπάρχει παραπολιτική και όταν δεν υπάρχει πληροφόρηση υπάρχει παραπληροφόρηση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», υπογραμμίζοντας “Δεν πρέπει η Άρτα να γίνει Καστοριά”.

Η ανακοίνωση:

Τους μήνες που συμμετέχουμε στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας Ηπείρου έχει καταστεί σαφές ότι στα μεγάλα ζητήματα που έχουν προκύψει -όπως το μεταναστευτικό, η ανάπτυξη και τώρα η πανδημία του κορωνοϊού- η Περιφερειακή αρχή έχει δείξει ότι ακολουθεί μια πεπατημένη λογική χρόνων που πλέον δεν ανταποκρίνεται στο σύγχρονο πνεύμα διοίκησης, στη σοβαρότητα των προβλημάτων και την αλλαγή των αναγκών της κοινωνίας.

Γιατί είναι άλλο να βάζεις άσφαλτο σε δρόμους για χάρη των ψηφοφόρων σου και άλλο να κληθείς να διαχειριστείς κορυφαία ζητήματα. Ξεκαθαρίζουμε ότι αναγνωρίζουμε το σοβαρό έργο που επιτελείται από το κεντρικό σύστημα Υγείας και πολύ περισσότερο από τον ΕΟΔΥ.

Στην περίπτωση όμως της Ηπείρου η Περιφερειακή Αρχή είναι σε απόλυτη σύγχυση λόγω της ανικανότητάς της και έλλειψη εμπειρίας διαχείρισης ζητημάτων μεγάλου μεγέθους, χωρίς πελατειακές σχέσεις. Το λέμε αυτό με μεγάλη θλίψη γιατί αυτή τη στιγμή στην Ήπειρο απαιτείται ηγεσία που δεν υπάρχει.

Κατ’ αρχήν έχουμε μπερδέψει το μένουμε σπίτι με το κρατάμε το στόμα μας «βουλωμένο». Δεν είναι η ώρα για μυστικότητα, όταν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και τον πλανήτη αποδεικνύεται πως το μεγαλύτερο όπλο για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η ενημέρωση.

Άρα, λοιπόν, εδώ συντελείται μια ξεκάθαρη προσπάθεια περιορισμού της ενημέρωσης και δυστυχώς δεν γίνεται αντιληπτό ότι αυτό, λόγω της έντονης εσωστρέφειας της κοινωνίας, οδηγεί σε παραπληροφόρηση.

Όλο αυτό συνδέεται με τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Άρτα.

Το πρώτο κρούσμα σε συγκεκριμένη επιχείρηση της περιοχής εντοπίστηκε την Παρασκευή. Από την ημέρα εκείνη, ακριβώς επειδή υπάρχει η «καταπίεση» της μη πληροφόρησης για να μην αποκαλύπτονται τα στραβά της λειτουργίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η διεύθυνση Υγιεινής Π.Ε. Άρτας εργάζεται μόνη της σε αυτό το ζήτημα χωρίς καμία συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην λογική ερώτηση γιατί το κρούσμα που προέκυψε την Παρασκευή ανακοινώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας την Τρίτη, η πιθανότερη απάντηση είναι ότι η επέκταση των κρουσμάτων μέσα στη συγκεκριμένη μονάδα δεν μπορούσε να συγκρατηθεί επικοινωνιακά.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαχείριση του ζητήματος του κορωνοϊού στην Άρτα ξεπερνά κατά πολύ την ελαφρότητα και την αδυναμία διαχείρισης του αντιπεριφερειάρχη.

Άρα, λοιπόν, να μας απαντήσουν γιατί άργησαν πέντε μέρες να ανακοινώσουν το κρούσμα στη συγκεκριμένη μονάδα.

Επίσης, να απαντήσουν γιατί δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου. Σημειωτέον, ο επικεφαλής της, έχει αμφισβητηθεί από την παράταξή μας για τις ικανότητές του παρ’ όλη την προσπάθεια ειδωλοποίησης του περιφερειάρχη για τις διαχειριστικές του ικανότητες. Έχουμε καταγγείλει ότι λειτουργεί καθαρά πελατειακά και εφόσον «παίρνεις γραμμή» από τον περιφερειάρχη λύνεται το πρόβλημά σου.

Εδώ όμως δεν έχουν αντιληφθεί ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές. Τώρα, δε, διαπιστώνεται και το τεράστιο κενό στις ικανότητες του μηχανισμού τους.

Ρωτάμε λοιπόν γιατί ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ότι θα εφαρμοστεί το πρωτόκολλο που υπάρχει για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις (χωριά, περιοχές, νομούς, κρουαζιερόπλοια κ.λπ). Και αν όπως προβλέπεται οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη μονάδα θα τεθούν όλοι σε καραντίνα στα σπίτια τους για 14 ημέρες.

Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε το εξής: Αντιλαμβανόμαστε, διαβάζοντας και τα μέσα της Άρτας, ότι υπάρχει τεράστια σύγχυση σε σχέση με το ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα.

Ας τα βάλουμε σε μια σειρά.

Πρώτον να ξεκαθαριστεί ότι ουσιαστικά το κρούσμα δεν δημιουργήθηκε μέσα στο εργοστάσιο ήρθε απ’ έξω. Αλλά από την ταραχή και την παραπληροφόρηση έχει δημιουργηθεί κακώς η εικόνα ότι φταίει το ίδιο το εργοστάσιο.

Το οποίο οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα: Εάν έχει έρθει απ’ έξω, από την κοινωνία, περισσότερο θα πρέπει να προβληματίζει την πολιτική προστασία της Ηπείρου ποια είναι ακριβώς η κατάσταση στην Άρτα γενικώς και όχι μόνον μέσα στην μονάδα. Γιατί δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι αν κλείσουμε τη μονάδα -που έτσι κι αλλιώς πρέπει να ακολουθήσει το πρωτόκολλο- λύνουμε το πρόβλημα.

Επιπλέον η έλλειψη σαφούς πληροφόρησης από την γραμματεία πολιτικής προστασίας Ηπείρου έχει δώσει έδαφος στην παραπληροφόρηση ότι υπάρχει πρόβλημα και με τα προϊόντα της μονάδας. Αυτό θέτει σε κίνδυνο και την οικονομία της πρωτογενούς παραγωγής της περιοχής κάτι που θα πλήξει τους κτηνοτρόφους οι οποίοι παρέχουν τις πρώτες ύλες.

Για να σταματήσει αυτό πρέπει άμεσα να κληθεί ο ΕΦΕΤ, ως αρμόδια υπηρεσία, να κάνει τους ελέγχους του και να ξεκαθαριστεί εάν υπάρχει ή όχι πρόβλημα. Διότι για τα προϊόντα δεν μπορεί να τοποθετείται αυθαίρετα ούτε η Περιφέρεια, ούτε ο ΕΟΔΥ, ούτε η πολιτική προστασία, ούτε η διεύθυνση υγιεινής.

Ευχή των Οριζόντων Ηπείρου είναι να λειτουργήσει πάλι η μονάδα τηρώντας όλους τους όρους υγιεινής για να μη χαθούν θέσεις εργασίας και να μην πληγούν οι κτηνοτρόφοι.

Ο φόβος των Οριζόντων Ηπείρου σήμερα είναι δεν έχουμε την πραγματική εικόνα τους μεγέθους τους προβλήματος στην Άρτα.

Εύλογο είναι, με δεδομένο το παράδειγμα της Καστοριάς αλλά και άλλων νομών, να θέλουμε να ζητήσουμε άμεσα την παρέμβαση της κεντρικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας γιατί είναι σαφές ότι η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου (Περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης Άρτας και γραμματέας Πολιτικής Προστασίας της Ηπείρου) αδυνατούν να χειριστούν το πρόβλημα.

Δεν πρέπει η Άρτα να γίνει Καστοριά. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

 

 


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αναζητήστε με βάση λέξεις-κλειδιά:

Βαθμολογήστε το άρθρο:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group