Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για κτιριακά έργα στο Νοσοκομείο Άρτας

nosokomeio-arta
News Room3 Απριλίου, 2024 21:410

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Αναβάθμιση – Ανακαίνιση – Εκσυγχρονισμός & Αναδιαρρύθμιση Τ.Ε.Π. και διαφόρων τμημάτων στο Γ.Ν. Άρτας»
Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας.

Το ΤΑΙΠΕΔ είναι η Διενεργούσα Αρχή, για λογαριασμό και στο όνομα του Δικαιούχου – Υπουργείου Ευθύνης, ήτοι του Υπουργείου Υγείας και του Δικαιούχου, ήτοι της Διοίκησης 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.) Μακεδονίας και Θράκης, εκτελώντας όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες της αρμοδιότητας της Αναθέτουσας Αρχής, στο όνομα και για λογαριασμό της, μέχρι και την κατακύρωση της σύμβασης.

Η αρχική εκτιμώμενη αξία με Φ.Π.Α. είναι 2,41 εκατ.ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 1,95 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαϊου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την ίδια μέρα.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 16 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σύμφωνα κυρίως με τον Κανονισμό για τη θέσπιση του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και του εθνικού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Υπουργείο Υγείας. Η χρηματοδότηση της παρούσας είναι εγγεγραμμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πιο συγκεκριμένα, η συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στον συνολικό προϋπολογισμό του έργου ανέρχεται σε χρηματικό ποσό ίσο με 1.950.000,00 € ευρώ, ενώ η αντίστοιχη συνεισφορά του ΠΔΕ ανέρχεται σε χρηματικό ποσό ίσο με 468.000,00 € ευρώ και αφορά στον ΦΠΑ 24%.

Περιγραφή του έργου
Το προς δημοπράτηση έργο θα εκτελεστεί στο Γ.Ν. Άρτας, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

Αντικείμενο του Έργου είναι η μελέτη και η κατασκευή όλων των εργασιών που απαιτούνται για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, που βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και είναι αρμοδιότητας της 6ης Δ.Υ.ΠΕ.

Το Τ.Ε.Π χρήζει συνολικά ανακαίνισης τόσο από πλευράς οικοδομικών εργασιών όσο και από πλευράς ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών του προσωπικού και των ασθενών και ταυτόχρονα την οικονομικότερη λειτουργία του.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν και οι επιπλέον δράσεις :

Η αντικατάσταση των υφιστάμενων δαπέδων linoleum του Νοσοκομείου με νέα δάπεδα με πολυβινιλικό τάπητα (PVC) και η αντικατάσταση των σοβατεπί με νέα κοίλα από το ίδιο υλικό σε ύψος 10 cm.
Η ανακαίνιση των υφισταμένων W.C. ΑΜΕΑ στους ορόφους ισόγειο, 1ος, 2ος, 3ος και 4ος.
Οι εργασίες μεταφοράς της Καρδιολογικής κλινικής που στεγάζεται στον 4ο όροφο του νοσοκομείου στον 3ο όροφο στην θέση που βρίσκεται η ουρολογική κλινική και η κατασκευή εξ αρχής Μονάδας Οξέων Εμφραγμάτων (Μ.Ο.Ε) που θα πρέπει να γίνει στον 3ο όροφο.

ypodomes.com

Τελευταία ενημέρωση 3 Απριλίου 2024 21:41:05 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας