Αδ. Γεωργιάδης: Δεν μπορούμε να ανακοινώνουμε μέτρα κάθε εβδομάδα

Οι κινήσεις στην οικονομία πρέπει να γίνονται προσεκτικά
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΜΕΤΡΑ-2
News Room6 Ιουνίου, 2022 18:220
Οι κινήσεις στην οικονομία πρέπει να γίνονται προσεκτικά

Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου για τα μέτρα που μπορεί να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με τις μειώσεις ΦΠΑ σε κάποια βασικά είδη διατροφής να είναι ένα από τα εξεταζόμενα σενάρια.

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL υπογραμμίζοντας ότι «οι κινήσεις στην οικονομία πρέπει να γίνονται προσεκτικά, δεν μπορούμε να ανακοινώνουμε μέτρα κάθε εβδομάδα».

Πιο συγκεκριμένα, για τις τιμές των καυσίμων και τη λήψη νέων μέτρων ο υπουργός δήλωσε: «Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα στον κόσμο από τις τιμές των καυσίμων. Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που να χωράει στον προϋπολογισμό μας και ταυτόχρονα να βοηθάει τους συμπολίτες μας. Το ποια θα είναι αυτή η λύση, δεν το ξέρω. Έχουμε και αυτή την εβδομάδα αλλεπάλληλες συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο, για να δούμε τα νούμερα και τι πραγματικά μπορεί να γίνει. Μη νομίζει κανένας ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις ή κρυμμένα χρήματα».

«Οι μειώσεις ΦΠΑ σε κάποια βασικά είδη διατροφής είναι ένα από τα εξεταζόμενα σενάρια. Όποια μέτρα όμως λαμβάνουμε υπέρ του κόσμου για να τον ελαφρύνουμε πρέπει να είναι πολύ καλά υπολογισμένα για να μη δημιουργήσουμε ανησυχία στις αγορές ότι η κυβέρνησή μας για πολιτικούς λόγους τινάζει την μπάνκα στον αέρα. Αν οι αγορές εκλάμβαναν έτσι μία απόφασή μας, αυτό θα είχε μία απότομη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας, άρα αύξηση επιτοκίων δανεισμού των τραπεζών, άρα αύξηση των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που έχουν δάνεια στις τράπεζες. ‘Αρα, ότι θα τους δίναμε από τη μία, θα το χάναμε από την άλλη. Οι κινήσεις στην οικονομία πρέπει να γίνονται προσεκτικά, δεν μπορούμε να ανακοινώνουμε μέτρα κάθε εβδομάδα».

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 6 Ιουνίου 2022 18:22:04 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας