Κυρ.Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή σε όποιον επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την κρίση για να αισχροκερδίσει

Σταθερός προορισμός η ισχυρή Ελλάδα της ανάπτυξης για όλες τις Ελληνίδες για όλους του Έλληνες
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΚΡΗΤΗ
Φωτό: © EUROKINISSI / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
News Room16 Απριλίου, 2022 23:190
Σταθερός προορισμός η ισχυρή Ελλάδα της ανάπτυξης για όλες τις Ελληνίδες για όλους του Έλληνες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ηράκλειο ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας το 2023 και εκτίμησε ότι στην Κρήτη το κυβερνών κόμμα θα ανεβάσει τα ποσοστά του.

«Είμαι σίγουρος ότι μετά τις επόμενες εκλογές θα έχουμε ακόμα περισσότερους γαλάζιους βουλευτές στην Κρήτη. Αυτό που βλέπω σε αυτό το εντυπωσιακό προσυνέδριο με κάνει πιο σίγουρο ότι στις εκλογές του 2023 θα πετύχουμε τον στόχο μας και η Κρήτη θα είναι γαλάζια από άκρο σε άκρο», είπε. Πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ο πρωθυπουργός σημείωσε πως στην Κρήτη υπήρξαν πολίτες στις προηγούμενες εκλογές που δεν στήριξαν τη ΝΔ και προσέθεσε: «Όταν θα δουν αντικειμενικά τι έχουμε κάνει για τον τόπο, για την Κρήτη θα πετύχουμε τον στόχο μας και να κάνουμε γαλάζια την Κρήτη, να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο”.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως σταθερός προορισμός της κυβέρνησης είναι «η ισχυρή Ελλάδα της ανάπτυξης για όλες τις Ελληνίδες για όλους του Έλληνες» και συνέχισε:

«Αυτή η εικόνα που εκπέμπει το προσυνέδριό μας νομίζω πως τα λέει όλα, γιατί και κάποιοι άλλοι κάνουν υποτίθεται συνέδριο τώρα στην Αθήνα. Όχι ανοικτό στους πολίτες αλλά μεταξύ τους για να στηρίξουν και πάλι τον πιο παλιό αρχηγό που κάθεται στην καρέκλα του εδώ και 15 χρόνια και όχι για να δουν τι έφταιξε και ο λαός τους καταδίκασε τρεις φορές. Για να ξαναπούν τις ίδιες ιδέες με τα ίδια πρόσωπα. Με μόνο τους όπλο τη χολή προς τον αντίπαλο. Σε αυτή την φωτογραφία του χθες απαντάμε από το Ηράκλειο με τις δικές μας ανοιχτές διαδικασίες».

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση είναι συνεπής στο πρόγραμμά της και πάντα έτοιμη να προσαρμοστεί στις συνθήκες και μιλώντας για τη ΝΔ τη χαρακτήρισε ζωντανό κόμμα που συμβαδίζει με την αληθινή ζωή.

«Δεν συγκρινόμαστε με τους προκατόχους μας στην εξουσία. Αναμετριόμαστε κάθε μέρα με τα προβλήματα των πολιτών και τα πολλά απρόοπτα που μας έτυχαν αυτά τα 3 χρόνια. Ποιος τελικά δικαιώθηκε για τις επιλογές του;», είπε και έκανε ξεχωριστή αναφορά στα προβλήματα της καθημερινότητας.

«Μια καθημερινότητα την οποία επιβαρύνει μια διεθνής έκρηξη. Αυτά τα προβλήματα έρχονται να προστεθούν και στα εμπόδια που μας κληρονόμησε η πανδημία και στα παράλληλα προβλήματα, πότε στον Έβρο, πότε στο Αιγαίο και πότε απέναντι στις φυσικές καταστροφές», συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως απέναντι στην ενεργειακή αναστάτωση και τις πολλές ανατιμήσεις η κυβέρνηση αντέταξε αμέσως το θώρακα της στήριξης από τον Σεπτέμβριο.

«Με ρωτούν αν αυτά αρκούν. Πρώτος θα απαντήσω πως όχι γιατί όταν η τιμή του ρεύματος εξαρτάται από την τιμή του φυσικού αερίου η οποία έφτασε κάποιες ημέρες μέχρι και να διπλασιαστεί, τότε ακόμα και τη μισή αύξηση να καλύψει το κράτος πάλι πανάκριβος θα θεωρείται ο λογαριασμός. Ενώ οι ανατιμήσεις μεταφέρονται σε όλο και περισσότερα προϊόντα. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή σε όποιον επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την κρίση για να αισχροκερδίσει», συμπλήρωσε.

Παράλληλα υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει διαθέσει ήδη 4 δισ. ευρώ και ψήφισε συμπληρωματικό προϋπολογισμό 2 δισ. ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά σε μέτρα όπως οι εκπτώσεις σε λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, η ενίσχυση των 200 ευρώ την ερχόμενη Τετάρτη σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους, υπερήλικες και ΑΜΕΑ, οι μέριμνες για αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς.

«Κανένα εθνικό ταμείο δεν μπορεί να αντισταθμίσει το κόστος τής συνεχιζόμενης κρίσης και του πολέμου. Η χώρα μας πρωτοστατεί στη διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής. Στα εμβόλια αγοράσαμε όλοι μαζί σε καλύτερες τιμές. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με το φυσικό αέριο. Υπάρχουν και αδιάθετοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Ξέρω ότι το βάρος από τις αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι για πολλούς δυσβάσταχτο. Δεσμεύομαι ότι αν δεν υπάρξει μία ευρωπαϊκή λύση, η χώρα μας θα εκπονήσει μόνη της πρόσθετο και μεγαλύτερο σχέδιο στήριξης για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος», διαβεβαίωσε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά σε μία σειρά από πολιτικές που υλοποίησε αυτά τα τρία χρόνια η κυβέρνηση λέγοντας πως «η Ελλάδα μεγάλωσε και δυνάμωσε».

«Υπάρχει δρόμος που φέρνει στη χώρα επενδύσεις και στους εργαζόμενους δουλειές. Είχα πριν από λίγες ημέρες ζητήσει από το επιτελείο μου τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Αξίζει να κάνει κανείς αυτή την άσκηση για να διαπιστώσει πόσο συνεπείς είμαστε. Είχαμε πει για μειώσεις φόρων, το κάναμε. Το είπαμε, το κάναμε. Είχαμε πει ότι θα μειώσουμε τις εργοδοτικές εισφορές. Το είπαμε, τα κάναμε σχεδόν κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Ισχύει ακόμα μειωμένος ΦΠΑ σε μία σειρά από αγαθά και υπηρεσίες. Τον Δεκέμβριο δόθηκε διπλό το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Δεν μπορώ να παραλείψω την κατάργηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας για τους νέους ενώ μείωση είχαν και οι άλλες ηλικιακές ομάδες. Συνδυασμός οικονομικής ανακούφισης με την αναπτυξιακή στόχευση της πολιτικής μας. Η οικονομία μας το 2021 ξεπέρασε κάθε προσδοκία με έναν από τους πιο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Πήραμε τη σημαντική και συμβολική απόφαση να ξεπληρώσουμε δύο χρόνια νωρίτερα τα δάνεια του ΔΝΤ. Είχαμε μιλήσει προεκλογικά για ανάπτυξη για όλους. Δεν αλλάζουμε απλά, μεταμορφώνουμε την εθνική μας οικονομία ώστε από καθυστερημένος οδοιπόρος να είναι πρωταγωνιστής. Υπάρχει μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και πρώτο της μέλημα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κυρίως για τα νέα παιδιά. 250.000 νέες θέσεις εργασίας, αποκλίμάκωση της ανεργίας. Φέτος μόνο από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα επιδοτήσουμε 100.000 νέες θέσεις. Ξεκινά ο θεσμός του πρώτου ενσήμου», είπε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Από 1ης Ιουλίου εφαρμόζεται η κάρτα εργασίας. Τέλος στις αυθαιρεσίες του εργοδότη, ο εργαζόμενος θα αμείβεται για τον χρόνο που δουλεύει. Οι εργατοτεχνίτες έχουν την ίδια μεταχείριση με τους υπαλλήλους και όσοι απασχολούνται σε ψηφιακές πλατφόρμες προστατεύονται. Τα παιδιά που δουλεύουν ντελίβερι, πρέπει ο εργοδότης να τους παρέχει κράνος και στολή. Αυτές είναι προοδευτικές πολιτικές που στηρίζουν τους πιο αδύναμους. Η παρενόχληση πια τιμωρείται στο χώρο εργασίας. Καθιερώσαμε για πρώτη φορά την άδεια πατρότητας. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για πτυχές της κυβερνητικής μας πολιτικής».

Σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν σαφής για τη στάση της Ελλάδας. «Είναι ένα ζήτημα στο οποίο δεν χωρούν ούτε ίσες αποστάσεις ούτε αμήχανα “ναι μεν αλλά”. Για την Ελλάδα δεν είναι μόνο θέμα αρχής όταν μια χώρα εισβάλλει ένοπλα σε μια άλλη και σκοτώνει. Δεν είναι μόνο θέμα δημοκρατικής τάξης καθώς ένα αυταρχικό καθεστώς επιχειρεί να επιβληθεί σε μια άλλη κυβέρνηση άλλης χώρας , νόμιμα εκλεγμένη. Στο ερώτημα τι θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα μας απαντούν τα λόγια του Εθνάρχη μας, του Ελευθερίου Βενιζέλου όταν ο Γερμανός πρέσβης το 1915 του ζήτησε να αποχωρήσει η Ελλάδα απο την τότε συμμαχία μας με τη Σερβία. “Το έθνος μου είναι μικρό για να διαπράξει μια τόσο μεγάλη ατιμία” απάντησε ο Ελ. Βενιζέλος”», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε:

«Η θέση μας είναι καθαρή γιατί καθαρή είναι και η ιδεολογία μας. Είμαστε με την πλευρά του αμυνόμενου και της ειρήνης, είμαστε με την Ουκρανία γιατί αγαπάμε την πατρίδα μας και ξέρουμε να αμυνόμαστε για αυτήν. Ναι , είμαστε με τη Δύση γιατί είμαστε μέρος της και μέρος του πολιτισμού της. Μην περιμένετε από εμένα μισόλογα. Είμαστε με την Ελευθερία, είμαστε με τη Δημοκρατία, είμαστε με την Ειρήνη».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε πως προβάλλει ως κρίσιμη προτεραιότητα η συσπείρωση των πολιτών στη βάση της αλήθειας και επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιορκεί την κοινή γνώμη με νέα ψέματα. Θεωρεί εθνική μια παγκόσμια αναταραχή. Υπόσχεται με νέο νόμο και άρθρο όσα θα ήθελε να ακούσει για να ανακουφιστεί ένας αγρότης, ένας εργαζόμενος. Μοιράζει ξανά ακάλυπτες επιταγές και αναζητά το δικό του κομματικό φιλί της ζωής στην τεχνητή αναπνοή της δημαγωγίας. Γι’ αυτό και στο σύνθημα “το είπαμε , το κάνουμε”, προσθέτω “προσπαθούμε, ακούμε, νοιαζόμαστε και εξηγούμε στους πολίτες”. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους , στο τέλος της τετραετίας. Οφείλουμε να ερμηνεύουμε τις αλλαγές και να αμυνόμαστε στις συνέπειές της. Είμαστε δίπλα στον καθημερινό πολίτη. Η πρόοδος είναι διαδικασία με περιεχόμενο. Μόνη σταθερά ο άνθρωπος», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε για την αύξηση του δημόσιου πλούτου και τόνισε πως σε κάθε ατυχία ο πολίτης πρέπει να ξέρει ότι θα βρει την Πολιτεία αρωγό.

«Αυτά πιστεύουμε, αυτές είναι οι αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης ΝΔ. Τα χρώματα των παλιών κομματικών ορίων ξεθωριάζουν. Το σχήμα Αριστερά-Δεξιά μοιάζει να μη χωρά στην εποχή μας. Δίνει τη θέση του στο σχήμα πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, αδράνεια ή δημιουργία.

Εμείς οι νεοδημοκράτες ζούμε μέσα στην κοινωνία, εξελισσόμαστε μαζί της. Δεν έχουμε έτοιμες, ίδιες απαντήσεις.

Με ένα τέτοιο στελεχιακό δυναμικό είναι φυσικό να αισιοδοξώ. Στόχος μας η επιστροφή στο δρόμο της ισχυρής Ελλάδος, της ανάπτυξης για όλους. Η έξοδος από το καθεστώς της αυξημένης εποπτείας τον Αύγουστο θα σημάνει και μεγαλύτερη ευχέρεια εθνικών επιλογών. Η ένταξη της χώρας μας στην επενδυτική βαθμίδα θα δώσει τεράστια επενδυτική ώθηση», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα σημείωσε πως σε κανένα από τα δύσκολα γεγονότα «δεν επιτρέψαμε να αλλάξει την πορεία μας, όχι μόνο γιατί τα διαχειριστήκαμε αλλά γιατί δημιουργήσαμε αλλά πιο θετικά».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Απριλίου 2022 23:19:09 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας