Αλ. Τσίπρας: Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας

"Απαξιώσατε τους επιστήμονες και τούς αφήσατε έξω από τη διαχείριση της πανδημίας"
News Room1 Δεκεμβρίου, 2021 22:530
"Απαξιώσατε τους επιστήμονες και τούς αφήσατε έξω από τη διαχείριση της πανδημίας"

Ως “αυτουργό” για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει σήμερα η κοινωνία χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στη Βουλή, που περιλάμβανε δευτερολογία και τριτολογία.

«Βρίσκεστε σε πανικό κ. Μητσοτάκη και αλλάζετε άποψη από τη μία μέρα στην άλλη. Αποκαλείται ψεύτες την αντιπολίτευση, τους ανθρώπους της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ, ψεύτες και τους πολίτες που ζουν την τραγωδία», απάντησε ο Αλ. Τσίπρας αποκαλώντας τον πρωθυπουργό “αυτουργό” αυτής της τραγωδίας για τα «λάθος σήματα» που έδωσε και τις «αποφάσεις που δεν πήρε».

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει και το οποίο δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τείχος ανοσίας που θα έπρεπε να χτίσουμε», υπογράμμισε, ενώ τον κατηγόρησε ότι «από την πρώτη στιγμή δημιούργησε κλίμα αναξιοπιστίας» επειδή «παραβίαζε τα μέτρα που νομοθετεί» και αντιμετώπισε «την εμβολιαστική καμπάνια στη λογική της χρηματοδότησης ΜΜΕ για να φτιάξει το δικό σας καθεστώς». «Και σήμερα κρύβετε τους υπουργούς σας μην τυχόν έρθουν και καταθέσουν» στην εξεταστική επιτροπή, προσέθεσε, ενώ αναφέρθηκε ως παράδειγμα της «κρίσης εμπιστοσύνης» και στην απογραφή που δεν προχωράει επί των ημερών της κυβέρνησής του.

Συμπλήρωσε, δε, ότι και στους συνταξιούχους υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα διατηρήσει τη 13η σύνταξη, αλλά δόθηκε το ένα δισ. για να καλυφθούν «οι τρύπες από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

«Είσαστε επιταχυντής της κρίσης, έχετε τεράστια ευθύνη για την τραγωδία που βιώνει η κοινωνία. Αυτό που έχετε συνειδητοποιήσει και για αυτό αντιδράτε κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι ότι δεν μπορείτε να αποφύγετε αυτή την ευθύνη», κατέληξε στη δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τριτολογία Αλ. Τσίπρα: Απαξιώσατε τους επιστήμονες και τούς αφήσατε έξω από τη διαχείριση της πανδημίας

Σε τρίτο γύρο ανταπαντήσεων συνεχίστηκε η αντιπαράθεση για την πανδημία μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Αλ. Τσίπρα να απαντά στο θέμα που έθεσε ο Κ. Μητσοτάκης για τα σχολεία.

«Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές», τόνισε, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αραίωση των τμημάτων. «Τα σχολεία όμως δύο χρόνια έκλειναν όπως άνοιγαν. Στην πιο δύσκολη χρονιά αποφασίσατε συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση του αριθμού ανά τάξη, έχετε εγκληματική ευθύνη», είπε, προσθέτοντας ότι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «αντί να κλείνει κάθε τμήμα όταν θα μολυνθούν το 50+1%, δηλαδή να μην κλείνει ποτέ» κάτι που, όπως είπε «μετατρέπει τα σχολεία χώρο επώασης του ιού που μεταφέρεται στην κοινότητα», «το αυτονόητο θα ήταν το τμήμα να κλείνει στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες και να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο μετά από 3 μέρες με μοριακό τεστ που θα παρέχεται δωρεάν».

Όσον αφορά, δε, το ζήτημα των συμβούλων που επίσης έθεσε ο πρωθυπουργός, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι έχει «συμβούλους που λένε δημόσια και καθαρά τις απόψεις τους» και αναφέρθηκε ως παράδειγμα και στην άποψη του συμβούλου της κυβέρνησης, Ηλία Μόσιαλου, που είπε ότι είναι λάθος το πρόστιμο των 100 ευρώ και θα προτιμούσε θετικά μέτρα για τους συνταξιούχους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε, επίσης, τον πρωθυπουργό αν συμφωνεί με τον κ. Παυλάκη που είναι και αυτός σύμβουλός του και υποστήριξε τα τοπικά λοκνταουν. «Οι επιστήμονες έχουν την ευθύνη να διατυπώνουν την πρόταση τους ανεξάρτητα από την πολιτική αντιπαράθεση και αυτό είναι κατάκτηση της Δημοκρατίας», σημείωσε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταφεύγει σε «άλλη μια προσπάθεια υποτίμησης της επιστήμης». «Στο τέλος απαξιώνετε την επιστήμη και παίρνετε αποφάσεις πέρα και έξω από αυτά που σας λένε οι αρμόδιες επιτροπές. Βάζετε στη ναφθαλίνη αυτούς που δε σας κάνουν και θεωρείτε τους επιστήμονες κομματικούς ταγούς», είπε και κατέληξε: «Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας που βιώνει ο ελληνικός λαός».

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 1 Δεκεμβρίου 2021 22:53:34 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας