Οικονόμου: Την επόμενη εβδομάδα συνολική τοποθέτηση από την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

Πως σχολίασε τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για το εμβόλιο
ΓΙΑΝΝΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Φωτό: © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
News RoomNews Room19 Αυγούστου, 2021 15:140

Πως σχολίασε τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για το εμβόλιο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στη φωτιά στα Βίλια ανέφερε πως το γεγονός ότι καίει με όλες τις δυνάμεις εκεί, δείχνει ανάμεσα στα άλλα ότι μιλάμε για ένα νέο τύπο τέτοιων ακραίων φαινομένων και επιβεβαιώνει όσα έχουν γραφεί σε σχετικές εκθέσεις όπως αυτή του ΟΗΕ. «Δεν υπάρχει διαθέσιμη δύναμη που δεν ήταν στα Βίλια αυτές τις ημέρες», σημείωσε προσθέτοντας πως πρόκειται για φαινόμενο με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης περί ανικανότητας του επιτελικού κράτους, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως το επιτελικό κράτος είναι διαδικασίες και άνθρωποι που έχουν πετύχει σπουδαία πράγματα για την ελληνική Πολιτεία και το λαό. Ανέφερε ως παράδειγμα το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης που περιλαμβάνει πράσινες δράσεις 11 δισ. ευρώ, συν 4 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και 1,3 δισ. ευρώ για την πολιτική προστασία.

«Είναι αποτυχία αυτό; Το επιτελικό κράτος είναι διαδικασίες και άνθρωποι που διαμόρφωσαν το πρόγραμμα «Ελευθερία» για το οποίο η χώρα μας έχει πάρει επαίνους. Το επιτελικό κράτος επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά σε κρίσιμες στιγμές. Το να επιχειρείται αυτού του τύπου ο συμψηφισμός για να ακυρώσει τη δουλειά που έχει γίνει είναι φτηνό αντιπολιτευτικό πυροτέχνημα. Υποτιμά τη νοημοσύνη και τη μνήμη των πολιτών σε ότι αφορά πρόσωπα που είχαν επιτελικούς ρόλους δίπλα σε πρωθυπουργούς, τώρα και στο πρόσφατο παρελθόν», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποια είναι τα λάθη που έχουν γίνει ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως «την ώρα της μάχης είμαστε επικεντρωμένοι μόνο σε αυτή» ενώ σε άλλη ερώτηση αν είμαστε κοντά σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με αφορμή τα λάθη στις πυρκαγιές, απάντησε πως αυτό μπορεί να απαντηθεί μόνο από τον πρωθυπουργό.

«Οι αλλαγές που έγιναν δεν συνιστούν ανασχηματισμό. Ήταν αναγκαίες παρεμβάσεις», πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά την κριτική τοπικών αξιωματούχων για την πυρκαγιά στα Βίλια, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κρατική μηχανή ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και επανέλαβε πως το γεγονός ότι παρά τη συντονισμένη αυτή προσπάθεια για 4 ημέρες, η φωτιά επιμένει, κάτι δείχνει για τα χαρακτηριστικά της πυρκαγιάς.

Σε ερώτηση αν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού απάντησε: «Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμής και αυτό που μας απασχολεί είναι να είμαστε αποτελεσματικοί με έργα και πράξεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την πανδημία και για το ενδεχόμενο μην είναι ελεύθερη η πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα για τους ανεμβολίαστους. «Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια συνολική τοποθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης για όλο το πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα», απάντησε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για το εμβόλιο και ενώ ο σπουδαίος αθλητής του τένις είχε συμμετάσχει σε καμπάνια της κυβέρνησης, απάντησε πως δεν ήταν καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού αλλά για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Είναι σπουδαίος αθλητής και η προσφορά του στον αθλητισμό είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτό που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο. Δεν έχει ούτε τις γνώσεις, ούτε τις σπουδές, ούτε το ερευνητικό έργο. Τα θέματα αυτά τα αναλύουν και ενημερώνουν όσοι τα έχουν σπουδάσεις και μελετήσει μέσα από το ιατρικό λειτούργημα. Σε αυτούς είναι καλό να ανατρέχουμε. Όσοι μέσα από τις επιτυχίες τους αποτελούν σημείο αναφοράς για ευρύτερες ομάδες, καλό θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιων απόψεων», υπογράμμισε.

Ρωτήθηκε επίσης αν η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά στην ενημερωτική καμπάνια στο παρελθόν ήταν με αμοιβή και απάντησε πως θεωρεί ότι δεν ήταν, όπως και η παρουσία πολλών άλλων ανθρώπων.

Επανέλαβε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνολική τοποθέτηση για το πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας και μέσα από τις ανακοινώσεις που θα γίνουν, θα δοθούν πληροφορίες για την επανεκκίνηση όλων των μέτρων που χρειάζονται για να πειστεί ο κόσμος να κάνει τα εμβόλια. Επ’ αυτού είπε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά δείγματα αλλά τόνισε ότι πρέπει να επιταχύνουμε.

Για την πορεία του τουρισμού ο κ. Οικονόμου είπε ότι πηγαίνει εξαιρετικά και ανέφερε ότι όχι μόνο σε προορισμούς πρώτης γραμμής, δυσκολεύεται κανείς να βρει δωμάτιο. «Κάτι σημαίνει αυτό και για τον κόσμο του τουρισμού και για την εμπιστοσύνη που εμπνέει η χώρα», σημείωσε ενώ για τις επιπτώσεις επιδημιολογικά είπε ότι «παρακολουθούμε και μετράμε την εξέλιξη της πανδημίας».

Για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι είναι ζήτημα τιμής η διάσωση των 8 Αφγανών που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. «Το υπουργείο εξωτερικών συντονίζει όλες τις ενέργειες. Βρισκόμαστε σε επαφή με ανθρώπους και ξένες αποστολές που μπορούν να βοηθήσουν. Δεν θα σταματήσουμε τις ενέργειες μέχρι να τους μεταφέρουμε στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Σχετικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «ΚΥΣΕΑ απανθρωπιάς» σε ότι αφορά τις μεταναστευτικές ροές ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η κυβέρνηση ευθυγραμμίζει τις δράσεις της με την ΕΕ από την οποία έχει ζητήσει ενιαία στάση και να καταστεί ξεκάθαρο σε τρίτες χώρες ότι δεν θα γίνει ανεκτή η εργαλειοποίηση της κατάστασης.

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι βρίσκονται σε εγρήγορση όλες οι δυνάμεις αποτροπής σε όλες τις πύλες εισόδου και απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Δεν καταλαβαίνω την επιλογή τους να θυμίζουν τις ολέθριες συνέπειες της μεταναστευτικής τους πολιτικής για την ελληνική επικράτεια και κυρίως για τα νησιά. Βέβαιο είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε στη χώρα να ξαναζήσουμε σκηνές του 2015. Η Ελλάδα δεν θα ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι. Ο κόσμος το έχει καθαρό στο μυαλό του. Δεν θα ξαναγυρίσουμε σε καταστάσεις 2015».

Τέλος για τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και τη Βόρεια Μακεδονία, είπε ότι η χώρα μας έχει τη δική της αμυντική συμφωνία με τη γειτονική χώρα. Και πρόσθεσε: «Η Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία είναι δύο χώρες του ΝΑΤΟ. Παρακολουθούμε και γνωρίζουμε τη συμφωνία. Αν κάτι θα μπορούσε να προσθέσει κανείς είναι πως αποδεικνύεται ότι είναι αφελείς και απλοϊκές εκείνες οι απόψεις που υποστήριζαν ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελούσε φράκτη εισόδου για τη συνεργασία της Τουρκίας με τη γειτονική χώρα».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 19 Αυγούστου 2021 15:14:39 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group