ΣΥΡΙΖΑ: «Αν το κορονογλέντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης, θα ήταν παντού πρώτη είδηση»

Αλ. Τσίπρας: Δεν πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία - Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά μία πολύ μεγάλη συγγνώμη για το κορονο-πάρτι που συμμετείχε στην Ικαρία. Να επιβληθούν πρόστιμα
PREVEZANEWS-E565
News Room7 Φεβρουαρίου, 2021 19:030
Αλ. Τσίπρας: Δεν πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία - Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά μία πολύ μεγάλη συγγνώμη για το κορονο-πάρτι που συμμετείχε στην Ικαρία. Να επιβληθούν πρόστιμα

«Στην εποχή της τεχνολογίας η αλήθεια δε κρύβεται. Ιδίως η αλήθεια που εξοργίζει τη κοινή γνώμη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, σχολιάζοντας πως «αν το κορονογλέντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης θα ήταν παντού πρώτη είδηση».

Προσθέτει ότι σε αυτή την περίπτωση «κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σχολιαστές θα κούναγαν το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη και ήδη θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου 3.000 ευρώ για τον διοργανωτή και 300 ευρώ για κάθε παρευρισκόμενο». «Ο νόμος όμως, ως γνωστόν, δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «ακόμα περιμένουμε να μας εξηγήσει αν το γλέντι είναι άλλη μια στιγμή ανεμελιάς ή η απόδειξη ότι η αλαζονεία του δεν έχει όριο, την ώρα που απαγορεύει ακόμα κα τον περίπατο για τους πολίτες από τις ‪6 το απόγευμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη πως «όσα τηλέφωνα και να κάνουν οι συνεργάτες του απαιτώντας να μην παίζει το βίντεο και οι φωτογραφίες από το κορονοπάρτι του, όπως ακριβώς είχαν κάνει για να θαφτεί η ποδηλατάδα του στην Πάρνηθα, μην τρέφει αυταπάτες. Η αλήθεια πάντα βρίσκει τον δρόμο της».

Προσθέτει ότι «μπορεί εχθές το βράδυ όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας πλην του Open, να ‘αγνόησαν’ να προβάλουν την είδηση και τα σχετικά βίντεο, αλλά αυτό είναι απλά άλλο ένα επεισόδιο στην απαξίωση των ιδίων».

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά μία πολύ μεγάλη συγγνώμη για το κορονο-πάρτι που συμμετείχε στην Ικαρία. Να επιβληθούν πρόστιμα

«Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά μία πολύ μεγάλη συγγνώμη στον ελληνικό λαό για το κορονο-πάρτι στο οποίο συμμετείχε στην Ικαρία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον «RealFM 97.8».

«Αρκεί να αναρωτηθεί κανείς», σχολίασε, «τι θα συνέβαινε αν όλη αυτή η χθεσινή συγκέντρωση -με περισσότερους από 40 ανθρώπους όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο- επρόκειτο για ένα ιδιωτικό γεύμα που αφορούσε απλούς πολίτες». Σημείωσε ότι «το θέμα θα ήταν κεντρικό στα δελτία ειδήσεων, σε αντίθεση με το χθεσινό που αποσιωπήθηκε, και θα συζητάγαμε για την αναγκαία επιβολή προστίμων στο διοργανωτή και τους συμμετέχοντες». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «αναμένουμε, επομένως, αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε κράτος Δικαίου, να επιβληθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα και για το χθεσινό κορονο-πάρτι στην Ικαρία». Πρόσθεσε ότι όλο αυτό «γίνεται ακόμα χειρότερο όταν συμβαίνει την ημέρα που η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μένουν μέσα από τις ‪6 το απόγευμα‬ και την ημέρα που έγινε όλο αυτό το μπάχαλο με το takeaway».

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «ταυτόχρονα αρνείται να ασχοληθεί με το κρίσιμο αυτήν την περίοδο όσον αφορά τον εμβολιασμό, αρνείται να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ για την άρση του καθεστώτος της πατέντας στα εμβόλια». Τη στιγμή δε, πρόσθεσε, «που το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ήδη υπερψηφίσει αυτήν την πρόταση, που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ ενδεικτικό είναι ότι τα στελέχη της ΝΔ εκεί δεν την ψήφισαν». Είπε ότι η ΕΕ πρέπει να πιεστεί «ώστε να αξιοποιήσει κάθε αποτελεσματικό εμβόλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, όπως φαίνεται ότι είναι το ρωσικό εμβόλιο».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στον αντίποδα ο κ. Μητσοτάκης έχει ιεραρχήσει ψηλά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σχολιάζοντας ότι «είναι λογικό ότι αυτή η πρόταση καταψηφίστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ακόμα και από μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τη στιγμή που εκφράζει επιφυλάξεις ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας». Σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τον τουρισμό «πρέπει να πιέσει ώστε να εφαρμοστούν κοινά υγειονομικά πρωτόκολλα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μη συμβεί αυτό που έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι», ενώ είπε ότι «χρειάζεται επίσης να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού, όπως αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πέρσι, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ».

Σχολίασε ότι «το άγχος της κοινωνίας σήμερα δεν είναι οι εκλογές, είναι το τι θα γίνει με την πανδημία και με τη νέα οικονομική κρίση που έρχεται, όταν ήδη το 2020 καταγράψαμε τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους». Ανέφερε ότι «το σύνολο των ποιοτικών στοιχείων στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την ανασφάλεια και το φόβο των πολιτών για την επόμενη μέρα, άρα βασικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι το πώς θα εκφράσει συγκεκριμένες και πρακτικές λύσεις που θα δείξουν ότι η χώρα μπορεί να πάει αλλιώς».

Αλ. Τσίπρας: Δεν πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη «βαθιά υπεροψία και αλαζονεία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του στο Instagram, την οποία συνοδεύει με το σχετικό βίντεο από την ιστοσελίδα News247 για το «γλέντι στην Ικαρία», αναφέρει: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ… ‘Αντε, εις υγείας των κορόιδων!»

 

Τελευταία ενημέρωση 7 Φεβρουαρίου 2021 19:13:01 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας