Παράταση έως 31/12/2022 του συντελεστή ΦΠΑ 6% σε μάσκες και μέσα ατομικής προστασίας

Καθώς και σε ιατρικά υλικά για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης
News Room27 Ιουνίου, 2022 16:070
ΜΑΣΚΑ-ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ-ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Καθώς και σε ιατρικά υλικά για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης

Παρατείνεται μέχρι το τέλος του έτους η ισχύς του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% για μία σειρά προϊόντων, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά.

Αυτό προβλέπει τροπολογία επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα η μείωση αφορά:

1. Αγαθά που αφορούν στη δημόσια υγεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται μάσκες προστασίας και γάντια, αντισηπτικά, διαλύματα για την απολύμανση χώρων, αντισηπτικά μαντηλάκια, καθώς και απολυμαντικά προϊόντα και άλλα είδη που χρησιμοποιούνται για αντισηπτικούς ή απολυμαντικούς σκοπούς.

2. Ορισμένα ιατρικά υλικά αναγκαίων για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης, όπως φίλτρα και γραμμές αιμοκάθαρσης και αιμοδιήθησης.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προχωρά στην επιβεβλημένη παράταση ισχύος του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% για τα ανωτέρω αγαθά, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη στήριξη των πολιτών και της κοινωνίας μέσω της ψήφισης διατάξεων με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο».

 

 

Τελευταία ενημέρωση 27 Ιουνίου 2022 16:07:53 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares