Enterprise Greece: H Ελλάδα κορυφαίος επενδυτικός προορισμός στον κλάδο του τουρισμού

Οι ξενοδοχειακές αλυσίδες, οι εταιρείες ανάπτυξης έργων, αλλά και τα επενδυτικά ταμεία, βλέπουν πλέον την Ελλάδα ως έναν προορισμό για επενδύσεις μακροπρόθεσμου ορίζοντα
PREVEZANEWS-G-541
News Room10 Μαΐου, 2022 19:550
Οι ξενοδοχειακές αλυσίδες, οι εταιρείες ανάπτυξης έργων, αλλά και τα επενδυτικά ταμεία, βλέπουν πλέον την Ελλάδα ως έναν προορισμό για επενδύσεις μακροπρόθεσμου ορίζοντα

Επιβεβαιώθηκε η θέση της Ελλάδας ως κορυφαίου επενδυτικού προορισμού στο χώρο του τουρισμού, κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου International Hotel Investment Forum (IHIF), το οποίο πραγματοποιήθηκε 3-5 Μαΐου 2022, στο Βερολίνο. Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της Enterprise Greece η οποία στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποίησε ένα πλήρες πρόγραμμα 65 κατ’ ιδίαν συναντήσεων, οι 40 εκ των οποίων αφορούσαν σε follow up με ήδη ώριμες επαφές (leads), οι οποίες ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν επένδυση στη χώρα μας.

«Οι ξενοδοχειακές αλυσίδες, οι εταιρείες ανάπτυξης έργων, αλλά και τα επενδυτικά ταμεία, βλέπουν πλέον την Ελλάδα ως έναν προορισμό για επενδύσεις μακροπρόθεσμου ορίζοντα, ενώ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε έργα με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής. Τέλος, η τάση ανάπτυξης έργων σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς, με σκοπό τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων, παραμένει έντονη και γεννά προσδοκίες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη αναφέρεται ότι εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για είσοδο στην Ελλάδα νέων παικτών του κλάδου και διατυπώθηκε η πρόθεση περαιτέρω επέκτασης των ήδη εγκατεστημένων αλυσίδων ξενοδοχείων. «Αυτό πιστοποιεί το γεγονός πως η Ελλάδα είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος των μεγάλων αλυσίδων που αναζητούν ευκαιρίες για επέκταση και εδραίωσή τους μέσω εξαγορών και στρατηγικών συνεργασιών, τόσο στο κομμάτι των boutique hotels, όσο και σε αυτό των πολυτελών ξενοδοχείων (luxury hotel segment)» όπως υπογραμμίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), συμμετέχει ανελλιπώς στο IHIF, ενώ φέτος έδωσε ακόμη πιο δυναμικό παρών, καθώς εκτός του ειδικά σχεδιασμένου χώρου προβολής (booth), και τη διοργάνωση στρογγυλής τραπέζης (Breakfast roundtable) αφιερωμένης στην Ελλάδα, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα την ανάπτυξη προορισμών και τις επενδύσεις.

Στο Breakfast roundtable συμμετείχαν 35 εκπρόσωποι του κλάδου, ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός για τέτοιου είδους εκδήλωση, και παρακολούθησαν την παρουσίαση του Γιώργου Φιλιόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της Enterprise Greece, ο οποίος αναφέρθηκε στα τελευταία στοιχεία για την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό και στις εξαιρετικές προοπτικές που προσφέρει η Ελλάδα.

Ακόμη, στο πάνελ με θέμα την Ανάπτυξη Προορισμών και τις Επενδύσεις, ο κ. Φιλιόπουλος, αναφέρθηκε στους επιμέρους κλάδους του τουρισμού και της φιλοξενίας, τους οποίους έχει θέσει η χώρα ως προτεραιότητα, καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, αλλά και στα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η πανδημία.

Σημειώνεται ότι το International Hotel Investment Forum θεωρείται η κορυφαία εκδήλωση για την τουριστική επενδυτική βιομηχανία και διοργανώθηκε για 24η συνεχή χρονιά, συγκεντρώνοντας υψηλόβαθμα στελέχη απ’ όλο τον κόσμο, τα οποία συζήτησαν για την υλοποίηση επενδύσεων στον συγκεκριμένο κλάδο. Τη φετινή χρονιά, υπολογίζεται ότι πάνω από 2.300 υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε δείπνο εργασίας στο οποίο συμμετείχαν η πρέσβης της Ελλάδος στο Βερολίνο, Μάρα Μαρινάκη, τα στελέχη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βερολίνο, και στελέχη ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 10 Μαΐου 2022 19:55:28 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας