Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: 30 εκατ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Η δημόσια δαπάνη της δράσης χρηματοδοτείται από το ελληνικό Δημόσιο και το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ
ΕΥΡΩ-200
News Room2 Οκτωβρίου, 2020 22:410
Η δημόσια δαπάνη της δράσης χρηματοδοτείται από το ελληνικό Δημόσιο και το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Την απόφαση για εφαρμογή της δράσης που έχει ως σκοπό την στήριξη, με το ποσό των 30.000.000 ευρώ, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η δημόσια δαπάνη της δράσης χρηματοδοτείται από το ελληνικό Δημόσιο και το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης κατά το έτος 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 50.000 ευρώ, ενώ το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να έχει αναλωθεί εντός του 2021.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, τόνισε ότι «στεκόμαστε με πράξεις και όχι με λόγια στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του τόπου μας, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και έχουμε ήδη ενεργοποιήσει το σύνολο του επιχειρησιακού μας προγράμματος που αφορά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με κάθε τρόπο».

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 2 Οκτωβρίου 2020 22:41:21 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας