Πάνω από 37εκ. ευρώ άμεσα σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και νησιά Ιονίου

Για την αποκατάσταση των ζημιών
ΜΟΥΖΑΚΙ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΙΑΝΟΣ
Φωτό: EUROKINISSI © / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ (Φωτό από την περιοχή Μουζάκι στην Καρδίτσα,όπου υπερχείλισε ο Πάμισος ποταμός)
News Room21 Σεπτεμβρίου, 2020 14:220
Για την αποκατάσταση των ζημιών

Θα ξεπεράσει τα 37 εκατ. ευρώ η οικονομική στήριξη για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και το Ιόνιο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος στην ΕΡΤ 1.

Ο κ. Λιβάνιος σημείωσε ότι εκταμιεύονται άμεσα 12 εκατ. ευρώ για τις πρώτες αποζημιώσεις, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών εγκρίνει έκτακτη επιχορήγηση ακόμη 25 εκατ. ευρώ προς τους δήμους και τις περιφέρειες των πληγεισών περιοχών.

Τα μέτρα στήριξης προβλέπουν 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί για την κάλυψη των πρώτων αναγκών και επιπλέον 600 ευρώ για πολύτεκνες οικογένειες ή οικογένειες που έχουν κάποιο μέλος τους ΑμεΑ, 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό για την αντικατάσταση οικοσκευής σε κύρια κατοικία, 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν τραυματισμό ή αναπηρία στη φυσική καταστροφή, επίδομα 5.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για κατοικία και 8.000 για κάθε επιχείρηση που επλήγη, αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων στις περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και 1 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών σε κάθε δήμο που έχει πληγεί για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Ο ΕΛΓΑ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρούν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών προκειμένου να δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: EUROKINISSI © / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

 

Τελευταία ενημέρωση 21 Σεπτεμβρίου 2020 14:22:42 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας