ΥΠΟΙΚ: Μείωση φορολογικών οφειλών για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένο ενοίκιο

Οι οφειλές που τυγχάνουν έκπτωσης
ΕΥΡΩ-ΠΛΗΡΩΜΗ
News Room24 Αυγούστου, 2020 21:390
Οι οφειλές που τυγχάνουν έκπτωσης

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε σήμερα την απόφαση, με την οποία θεσπίζεται έκπτωση για οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν εισπράττουν το 40% του μισθώματος στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο κ. Βεσυρόπουλος:

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δικαίωμα έκπτωσης 20% επί του εισπραχθέντος μισθώματος. Το ποσό της έκπτωσης μειώνει οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, με ημερομηνία καταβολής μετά την 31η Ιουλίου 2020. Από τη συγκεκριμένη ρύθμιση εξαιρούνται οφειλές από ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής, οφειλές υπέρ αλλοδαπού δημοσίου και οφειλές από ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων.

Οι οφειλές που τυγχάνουν έκπτωσης αφορούν κατά σειρά:

α) Τον φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης,

β) Τον ΕΝΦΙΑ,

γ) Τον ΦΠΑ και

δ) Οποιοδήποτε άλλο φόρο, τέλος, εισφορά ή χρηματική κύρωση που εμπίπτει στον ΚΦΔ.

Επίσης, καθορίζεται ρητώς ότι το ποσό του μισθώματος που δεν εισπράχθηκε ή δεν θα εισπραχθεί, δεν συνιστά εισόδημα και δεν θα φορολογηθεί.

Σε δήλωση του, ο κ. Βεσυρόπουλος τονίζει:

«Η Κυβέρνηση στηρίζει με ουσιαστικά μέτρα κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα που υφίσταται τις συνέπειες της πανδημίας. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δικαιούνται μείωση στις φορολογικές τους οφειλές, σε ποσοστό 20% επί του μισθώματος που τελικά εισπράττουν. Ο στόχος είναι να εξισορροπήσουμε τη ζημιά, την οποία έχουν υποστεί από το γεγονός ότι εισπράττουν μειωμένο ενοίκιο».

 

 

Τελευταία ενημέρωση 24 Αυγούστου 2020 21:39:06 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας