Ιαπωνία: Σεισμός 7,3 βαθμών στα βορειοανατολικά παράλια – ΒΙΝΤΕΟ

Εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι - Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο Τόκιο χωρίς ηλεκτροδότηση
PREVEZANEWS-G-348
News Room16 Μαρτίου, 2022 19:500
Εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι - Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο Τόκιο χωρίς ηλεκτροδότηση

Μια ισχυρή σεισμική δόνηση, το μέγεθος της οποίας ανέρχεται στους 7,3 βαθμούς, ταρακούνησε κτίρια αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο Τόκιο χωρίς ηλεκτροδότηση.

Ο σεισμός, στην ίδια περιοχή που καταστράφηκε από τον σεισμό μεγέθους 9 βαθμών πριν από 11 χρόνια που προκάλεσε την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα, σημειώθηκε σε βάθος 60 χιλιομέτρων, 57 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA).

Σύμφωνα με μια αρχική εκτίμηση που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK, ο σεισμός έπληξε τις επαρχίες Φουκουσίμα και Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους των νομών Φουκουσίμα, Μιγιάγκι και Γιαμαγκάτα να αναμένουν μετασεισμούς.

Η δόνηση ήταν μεγέθους 7,3 βαθμών και έως και 6+ στην κλίμακα της ιαπωνικής έντασης δόνησης σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η JMA εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι και για κύματα ύψους ενός μέτρου, μετέδωσε το NHK αναφέροντας κύματα ύψους 20 εκατοστών σε ορισμένα σημεία.

Η Tokyo Electric Power Company δήλωσε ότι περίπου 2 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, συμπεριλαμβανομένων 700.000 στην πρωτεύουσα, και ότι ελέγχει την κατάσταση των αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα και σε άλλους σταθμούς, μετέδωσε το NHK.

Δεν έχουν αναφερθεί ακόμη ζημιές σε αυτά ή σε διυλιστήρια πετρελαίου στην ακτή, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Περίπου 156.000 σπίτια έμειναν επίσης χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στα βορειοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με την εταιρεία Tohoku Power Electric.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Μαρτίου 2022 19:56:42 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας