Ουκρανία: 26 νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους – ΒΙΝΤΕΟ

Δύο σπουδαστές επέζησαν της τραγωδίας, όμως ο ένας εξ αυτών, σε «εξαιρετικά σοβαρή» κατάσταση, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί
PREVEZANEWS-E168
News Room26 Σεπτεμβρίου, 2020 15:050
Δύο σπουδαστές επέζησαν της τραγωδίας, όμως ο ένας εξ αυτών, σε «εξαιρετικά σοβαρή» κατάσταση, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι, οι περισσότεροι σπουδαστές μιας στρατιωτικής σχολής, σκοτώθηκαν στη συντριβή ενός μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους, που κατέπεσε χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

«Η Ουκρανία έχασε 26 από τους γιους της», έγραψε σήμερα στο Facebook ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κηρύσσοντας την 26η Σεπτεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 23 νεκρούς και δύο αγνοούμενους.

Συνολικά, στο αεροσκάφος επέβαιναν 27 άνθρωποι, επτά μέλη του πληρώματος και 20 σπουδαστές της σχολής Αεροπορίας του Χαρκόβου (ανατολικά).

Δύο σπουδαστές επέζησαν της τραγωδίας, όμως ο ένας εξ αυτών, σε «εξαιρετικά σοβαρή» κατάσταση, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο δεύτερος τραυματίας έχει υποστεί διάσειση, όμως η ζωή του δεν κινδυνεύει, έγινε γνωστό από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Το αεροσκάφος, ένα Antonov-26, συνετρίβη χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τσουχουίβ, κοντά στο Χάρκοβο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους προειδοποίησε για βλάβη σε έναν από τους κινητήρες επτά λεπτά πριν από τη συντριβή και ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση, αναφέρουν σε ένα δελτίου τύπου οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).

Ο υπουργός Άμυνας Άντριι Ταράν είπε πως «το αεροσκάφος άγγιξε το έδαφος με την ουρά του», όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διέταξε την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων αεροσκαφών An-26, μετά την αεροπορική τραγωδία και εωσότου διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Sputnik

 

Τελευταία ενημέρωση 26 Σεπτεμβρίου 2020 15:06:15 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας