Ινδία: 70 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση κτιρίου στην Μαχάντ

Η κατάρρευση κτιρίων αποτελεί συχνό φαινόμενο στην Ινδία την εποχή των μουσώνων
ΙΝΔΙΑ-ΚΤΙΡΙΟ
News Room25 Αυγούστου, 2020 13:280
Η κατάρρευση κτιρίων αποτελεί συχνό φαινόμενο στην Ινδία την εποχή των μουσώνων

Σωστικά συνεργεία με εκπαιδευμένους σκύλους αγωνίζονται σήμερα για τον εντοπισμό επιζώντων που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια πολυκατοικίας που κατέρρευσε στην πόλη Μαχάντ, στην δυτική Ινδία, καθώς οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε έως και 70.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στην πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων νότια του Μουμπάι. Τρία σωστικά συνεργεία εργάζονταν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στα ερείπια.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά η κατάρρευση κτιρίων αποτελεί συχνό φαινόμενο στην Ινδία την εποχή των μουσώνων (από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο).

Οι καταρρακτώδεις βροχές πλημμυρίζουν τα θεμέλια των κτιρίων και τα καθιστούν σαθρά.

Προς το παρόν ένας νεκρός έχει ανασυρθεί από τα ερείπια, αλλά σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις οι αγνοούμενοι είναι από 20 ως 70. Ένα μέρος των κατοίκων των 47 διαμερισμάτων της πολυκατοικίας αυτής είχε καταφέρει να ξεφύγει την τελευταία στιγμή.

Πολλοί από τους μόνιμους κατοίκους του κτιρίου δεν βρισκόντουσαν εκεί, καθώς είχαν εγκαταλείψει την πόλη για να γλιτώσουν από την πανδημία της COVID-19.

Το κτίριο αυτό, το οποίο είχε κατασκευαστεί πριν από μια δεκαετία, είχε “αδύναμα” θεμέλια, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV9 ο πρώην εκλεγμένος της Μαχάντ Μάνικ Μότιραμ Τζάγκταπ, προσθέτοντας ότι “κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Ήταν τρομακτικό”.

Οι μουσώνες είναι ζωτικής σημασίας στη Νότια Ασία για την γεωργία, αλλά προκαλούν επίσης πολλούς θανάτους και καταστροφές σε μεγάλη κλίμακα, μεταξύ των οποίων πλημμύρες και καταρρεύσεις κτιρίων.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

 

Τελευταία ενημέρωση 25 Αυγούστου 2020 13:28:52 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας