Πακιστάν: Τουλάχιστον 97 οι νεκροί από τη συντριβή το Airbus

Νεότερος απολογισμός
ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΣΥΝΤΡΙΒΗ-1
News Room23 Μαΐου, 2020 10:360
Νεότερος απολογισμός

Τουλάχιστον 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή χθες, Παρασκευή, ενός Airbus A320 σε συνοικία του Καράτσι, της μεγάλης πόλης του νότιου Πακιστάν, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Το αεροπλάνο της εταιρείας Pakistan International Airlines (PIA) συνετρίβη πάνω σε σπίτια ενώ προσέγγιζε στο αεροδρόμιο του Καράτσι.

Ο τελευταίος απολογισμός, που κάνει λόγο για 97 νεκρούς και δύο επιζώντες, περιλαμβάνει όλους τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές υπηρεσίες της επαρχίας Σιντ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Καράτσι. Ένα τοπικό νοσοκομείο έκανε εξάλλου λόγο για ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο έδαφος.

Το αεροπλάνο προερχόταν από τη Λαχόρη, στο βόρειο Πακιστάν, και μετέφερε 98 ανθρώπους, σύμφωνα με την PIA. Ο ένας από τους δύο που επέζησαν της συντριβής είναι ο Ζάφαρ Μασούντ, ο πρόεδρος της Τράπεζας του Παντζάμπ, μιας από τις σημαντικότερες τράπεζες του Πακιστάν, διευκρίνισε ο πρόεδρος της PIA Άρσαντ Μαλίκ.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης τερματίσθηκαν σήμερα τα χαράματα, σύμφωνα με τις αρχές. Στη διάρκεια ολόκληρης της χθεσινής ημέρας, διασώστες και κάτοικοι έψαχναν στα συντρίμμια για να ανακαλύψουν θύματα της συντριβής. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε απανθρακωμένα πτώματα να φορτώνονται σε ασθενοφόρο.

«Υπήρχαν 91 επιβάτες και 7 μέλη του πληρώματος» στην πτήση PK8303, «η οποία έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου στις 14:37» (12:37 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο εκπρόσωπος της PIA Αμπντουλάχ Χαφίζ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Άρσαντ Μαλίκ, το αεροπλάνο, ένα Airbus A320, βρισκόταν «στο στάδιο της τελικής προσέγγισης» στο αεροδρόμιο του Καράτσι όταν συνέβη η καταστροφή.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

 

Τελευταία ενημέρωση 23 Μαΐου 2020 10:36:11 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας