Η Ουχάν δεν είχε καταμετρήσει 1.290 νεκρούς – Παραδέχεται λάθη

Ουρές στα νεκροτομεία ενίσχυαν τις φήμες για περισσότερα θύματα
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΟΥΧΑΝ-ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ
News Room17 Απριλίου, 2020 15:270
Ουρές στα νεκροτομεία ενίσχυαν τις φήμες για περισσότερα θύματα

Η κινεζική πόλη Ουχάν αύξησε σήμερα τον αριθμό των θανάτων της από τον νέο κορονοϊό κατά 50%, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 3.869, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους των κατοίκων εν μέσω των αυξανόμενων διεθνών αμφιβολιών για τη διαχείριση της κρίσης από το Πεκίνο.

Η πόλη της κεντρικής Κίνας όπου ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον άνθρωπο στα τέλη του 2019, πρόσθεσε άλλα 1.290 θύματα στα 2.579 που είχαν καταμετρηθεί στον απολογισμό της Πέμπτης, φέροντας στο φως λανθασμένες αναφορές, καθυστερήσεις και παραλείψεις, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Η αναθεώρηση προς τα πάνω ανακοινώνεται έπειτα από ευρύτερες εικασίες ότι ο αριθμός των νεκρών της Ουχάν είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που έχει ανακοινωθεί.

Οι φήμες για περισσότερα θύματα κυκλοφορούσαν εβδομάδες τώρα μετά τις εικόνες που έδειχναν μεγάλες ουρές στα νεκροτομεία, με μέλη οικογενειών να περιμένουν να συλλέξουν από τα αποτεφρωτήρια τις στάχτες των νεκρών τους και τις αναφορές για χιλιάδες κενές τεφροδόχους στοιβαγμένες σε ένα μόνο γραφείο τελετών.

Η υποψία ότι η Κίνα δεν ήταν διαφανής ως προς την επιδημία εντεινόταν τις τελευταίες ημέρες, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να εκφράζει προβληματισμό σχετικά με τους περίπου 3.000 νεκρούς από την επιδημία, όπως είχαν δηλώσει προηγουμένως οι κινεζικές αρχές.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν, ωστόσο, ότι ο αριθμός των θανάτων σε πολλές άλλες χώρες δεν ανταποκρίνεται στον πραγματικό αριθμό θανάτων, γιατί άνθρωποι πέθαναν από την COVID-19 χωρίς να υποβληθούν στο διαγνωστικό τεστ ή χωρίς να πάνε στο νοσοκομείο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ουχάν, μια πόλη 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά 325, και ανέρχεται συνολικά σε 50.333 ή περίπου το 60% του συνόλου της ηπειρωτικής Κίνας.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

 

Τελευταία ενημέρωση 17 Απριλίου 2020 15:27:16 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας