Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί της επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο

Η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται σε πολλές άλλες χώρες
ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ-220220
News Room2 Μαρτίου, 2020 10:230
Η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται σε πολλές άλλες χώρες

Ο απολογισμός της επιδημίας του νέου κοροναϊού ξεπέρασε σήμερα τους 3.000 νεκρούς σε παγκόσμιο επίπεδο και συνεχίζει να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, ειδικά στην Ιταλία και τη Νότια Κορέα, όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται με εκρηκτικό ρυθμό, όπως και στη Γαλλία, όπου αποφασίστηκε χθες να κλείσει τις πόρτες του το μουσείο του Λούβρου.

Στην Κίνα, όπου εμφανίστηκε ο ιός στα τέλη του 2019, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 42 νέους θανάτους ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξάνοντας τον απολογισμό της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο SARS-CoV-2 σε 2.912 στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας και σε πάνω από 3.000 διεθνώς. Τα 202 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην ηπειρωτική Κίνα πάντως είναι ο χαμηλότερος αριθμός από τα τέλη Ιανουαρίου.

Όμως, ενώ η επιδημία της ασθένειας COVID-19 διαπιστώνεται πως επιβραδύνεται στην Κίνα, όπου τα δρακόντεια μέτρα καραντίνας αφορούν πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους, η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται σε πολλές άλλες χώρες.

Στην Ιταλία, καταγράφηκαν περί τα 500 νέα κρούσματα χθες Κυριακή, θεαματική αύξηση που ανέβασε τον αριθμό των κρουσμάτων σε περίπου 1.700 στη χώρα αυτή της νότιας Ευρώπης. Οι ιταλικές αρχές έκαναν επίσης λόγο για πέντε νέους θανάτους, με τον απολογισμό στη χερσόνησο να φθάνει πλέον τους 34 νεκρούς σε τρεις βόρειες περιφέρειες (Λομβαρδία, Εμίλια Ρομάνα, Βένετο).

Στη Νότια Κορέα, δεύτερη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας στον κόσμο μετά την Κίνα, ανακοινώθηκε σήμερα ότι το προηγούμενο 24ωρο επαληθεύτηκαν σχεδόν 500 επιπλέον κρούσματα και τέσσερις νέοι θάνατοι, με το σύνολο των κρουσμάτων να υπερβαίνει τα 4.000, από τα οποία 22 ήταν θανατηφόρα.

Ο δήμος της Σεούλ κατέθεσε μήνυση εναντίον ηγετικών στελεχών θρησκευτικής αίρεσης που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης, στην οποία προσάπτει ότι δεν έλαβε μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού. Το 60% των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα συνδέεται με αυτή την πανίσχυρη, μυστικοπαθή εκκλησιαστική οργάνωση, που οι επικριτές της θεωρούν σέκτα.

Στη Γαλλία, άλλη εστία του κοροναϊού όπου η κατάσταση οξύνεται, καταγράφονται 130 κρούσματα του SARS-CoV-2 και δύο θάνατοι. Το Μουσείο του Λούβρου, μαγνήτης για τους τουρίστες στη Γαλλία, που προσέλκυσε 9,6 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019, παρέμεινε κλειστό χθες Κυριακή.

Στη Γερμανία καταγράφονται 129 κρούσματα, με περισσότερα από τα μισά να εντοπίζονται στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία (δυτικά), όπου μολυσμένο ζευγάρι πήγε σε καρναβαλική εκδήλωση στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το Ιράν ανακοίνωσε χθες 11 νέους θανάτους, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό της επιδημίας σε 54 νεκρούς. Η υπηρεσία της βρετανικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, του BBC, στη γλώσσα φαρσί μεταδίδει πολύ βαρύτερο απολογισμό, κάνει λόγο για τουλάχιστον 210 νεκρούς, αριθμό που έχουν διαψεύσει οι ιρανικές αρχές.

Η επιδημία προκαλεί φόβους για οικονομική κρίση παγκόσμιας κλίμακας. Οι αγορές υπέστησαν την περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη πτώση τους από την οικονομική κρίση του 2008. Ωστόσο, τα κινεζικά χρηματιστήρια ανέκαμπταν σήμερα.

Ορισμένες εταιρείες και όμιλοι αισθάνονται ήδη τις συνέπειες της επιδημίας στους τζίρους τους. Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύει να απολύσει 1.000 από τους 6.000 υπαλλήλους της εξαιτίας των ζημιών που της προκαλούν οι ακυρώσεις πολλών πτήσεων εν μέσω της εξάπλωσης του κοροναϊού. Πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Γερμανία και η Ιταλία, έχουν ήδη αναγγείλει τη λήψη μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης τομέων που πλήττονται.

Ο δεύτερος θάνατος ανακοινώθηκε εξάλλου στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 21 κρούσματα, στα οποία προστίθενται 47 ασθενείς που επαναπατρίστηκαν. Αρκετά κρούσματα που διαγνώστηκαν τις τελευταίες ημέρες δεν είχαν καμία σύνδεση με κάποια από τις εστίες στο εξωτερικό, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι ο ιός πλέον εξαπλώνεται στην επικράτεια των ΗΠΑ, χώρας που μέχρι τώρα είχε μείνει συγκριτικά αλώβητη.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) ανέβασε το επίπεδο της απειλή σε «πολύ υψηλό», στο μέγιστο, και προειδοποίησε πως το να νομίσει οποιαδήποτε χώρα ότι είναι προφυλαγμένη από την ασθένεια COVID-19 θα ήταν «μοιραίο σφάλμα». Ο δείκτης θνησιμότητας του ιού SARS-CoV-2 μοιάζει να κυμαίνεται μεταξύ του 2% και του 5%, πρόσθεσε ίδια υπηρεσία του ΟΗΕ.

Η επιδημία θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις φτωχότερες χώρες, τα συστήματα υγείας των οποίων δεν έχουν τις δυνατότητες να εντοπίσουν ή να καταπολεμήσουν τον ιό.

Η Δομινικανή Δημοκρατία, που μοιράζεται τη νήσο Ισπανιόλα με την Αϊτή, την πιο φτωχή χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, έγινε η τέταρτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που πλήττεται: το πρώτο κρούσμα, που ανακοινώθηκε χθες Κυριακή, είναι ένας ταξιδιώτης από την Ιταλία.

Ο Ισημερινός ανακοίνωσε χθες ότι καταγράφηκαν πέντε νέα κρούσμα, μία ημέρα αφότου εντοπίστηκε το πρώτο. Κρούσματα έχουν επίσης καταγραφεί στο Μεξικό (5) και στη Βραζιλία (4).

Στην Ινδονησία, ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο ανακοίνωσε τα δύο πρώτα κρούσματα του κοροναϊού στο πολυπληθέστερο κράτος του μουσουλμανικού κόσμου.

Η Ταϊλάνδη επίσης ανακοίνωσε νέο κρούσμα σήμερα, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει τα 43.

Δύο νέα κρούσματα αναφέρθηκαν στην Αλγερία, που έχει καταγράψει 3, ενώ ένα νέο κρούσμα αναφέρθηκε στην Αίγυπτο.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP-Reuters-Xinhua-Sputnik

 

Τελευταία ενημέρωση 2 Μαρτίου 2020 10:23:25 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας