Διευκρινιστική επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμου

Προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθ. Μπούρα
ΡΑΜΜΟΣ-ΑΔΑΕ
Φωτό: © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
News Room20 Ιανουαρίου, 2023 16:470
Προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθ. Μπούρα

Υπό τον τίτλο «Δέουσες διευκρινίσεις», ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αθανάσιο Μπούρα, χθες Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Η επιστολή που κοινοποιείται και στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, εστάλη από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, νωρίς χθες το απόγευμα και αφού είχαν δει το φως δημοσιότητας όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών σε σχέση με το αίτημα του κ. Ράμμου αλλά και όσα δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής για το θέμα αυτό.

Η επιστολή, της 19ης Ιανουαρίου 2023, του προέδρου της ΑΔΑΕ, υπό τον τίτλο «Δέουσες διευκρινίσεις», έχει ως ακολούθως:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Σε σχέση με το από 17.1.2023 αίτημά μου να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και σε συνέχεια των διαμειφθέντων με αφορμή το αίτημά μου αυτό κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής που έλαβε χώρα στις 19.1.2023, επιτρέψατέ μου να προβώ στις ακόλουθες διευκρινίσεις προς αποκατάσταση της αληθείας και προς διάλυση των τυχόν δημιουργηθεισών παρεξηγήσεων.

1. Το αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας το υπέβαλα υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Αρχής και με βάση το άρθρο 8 παρ.6 του προσφάτως ψηφισθέντος και τεθέντος σε ισχύ νόμου 5002/2022. Ως γνωστόν στην εν λόγω διάταξη με την οποία καθιερώνεται ατομική αρμοδιότητα του Προέδρου της ΑΔΑΕ ορίζεται ότι «6. Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης». Ούτε ο Κανονισμός της Βουλής στο άρθρο 43Α, ούτε ο οργανικός νόμος περί ΑΔΑΕ (ο νόμος 3115/2003) ορίζουν κάτι το διαφορετικό επί του θέματος αυτού. Εξ άλλου, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, έχων πλήρη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία εκ του νόμου 3051/2002 οφείλει προς εκτέλεση του συνταγματικού του καθήκοντος το οποίο του ανέθεσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να ενημερώνει το Κοινοβούλιο, στο οποίο λογοδοτεί τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχή, για οποιοδήποτε ζήτημα ανάγεται στις αρμοδιότητες της Αρχής. Μη πράττων αυτό διαπράττει παράβαση καθήκοντος.

2. Το επίμαχο αίτημα τέθηκε, αυτονοήτως, υπό την τελική δική σας κρίση. Ουδέποτε ισχυρίστηκα ή άφησα να εννοηθεί ότι θεωρώ ότι το αίτημα μου αυτό δεσμεύει τα όργανα του ελληνικού Κοινοβουλίου. Το γεγονός ότι δεν εξειδίκευσα τα θέματα για τα οποία επιθυμώ να ενημερώσω την Επιτροπή σας, οφείλεται στη μέριμνά μου να μη δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που κατά τη γνώμη πρέπει να δοθούν μόνον ενώπιον της Επιτροπής, συνεδριαζούσης κεκλεισμένων των θυρών. Για να διευκολύνω τις όποιες αποφάσεις σας, σας ενημερώνω ότι ζήτησα την σύγκληση της Επιτροπής για να την ενημερώσω επί των αποτελεσμάτων ελέγχων σχετικών με ζητήματα άρσεως του απορρήτου, που έχει διεξαγάγει πρόσφατα η ΑΔΑΕ και οι εκθέσεις επί των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί με την απόφαση 17/197/16.1.2023 της Ολομέλειας (ληφθείσης κατά τη συνεδρίαση του σώματος την 13.1.2023).

Σας παρακαλώ κ. Πρόεδρε να δώσετε εντολή να κοινοποιηθεί η παρούσα επιστολή μου σε όλα τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Με εξόχου τιμής και με τις ευχαριστίες μου για την προσοχή

Χρήστος Ράμμος, Πρόεδρος της ΑΔΑΕ».

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 20 Ιανουαρίου 2023 16:47:43 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας