Σε διπλωματικό υπάλληλο της πρεσβείας της Ιταλίας , στην Αθήνα,ανήκει το αυτοκίνητο το οποίο πυρπόλησαν άγνωστοι σήμερα τα ξημερώματα στην οδό Μπλέσσα 68 στου Παπάγου.
Για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες προσέγγισαν τη μονοκατοικία στο γκαράζ της οποίας ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο και πυρπόλησαν το όχημα με εύφλεκτο υγρό.
Στο σημείο βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ μικρές ζημιές υπέστη ακόμη ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο κοντά.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.
ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε οχήμα της Ιταλικής Πρεσβείας
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.
«Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας», προσθέτει.
Το ιταλικό ΥΠΕΞ καταδίκασε την πυρπόληση του ΙΧ Ιταλίδας διπλωμάτη στην Αθήνα
Με ανακοίνωσή του «το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών καταδικάζει την άνανδρη εμπρηστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο και την κατοικία της διπλωμάτη Σουζάνα Σλάιν, στην Αθήνα”. Εκφράζεται, παράλληλα, «μέγιστη αλληλεγγύη στην συνάδελφο και στο δυναμικό της ιταλικής πρεσβείας, εν αναμονή των ερευνών των αρχών, επί της σοβαρής εγκληματογόνου επίθεσης».
Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, μέσω του Twitter ανέφερε τα εξής :«Επίθεση κατά της πρώτης συμβούλου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα. Τηλεφώνησα στην Σουζάνα Σλάιν για να της εκφράσω την αλληλεγγύη μου. Σήμερα θα μεταβώ στην Αθήνα, για να συναντήσω τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία ενημέρωση 2 Δεκεμβρίου 2022 18:31:39 από News Room
Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.
Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.
Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.
Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.