Πώς μία γυναίκα έχασε 130.000 ευρώ πέφτοντας θύμα “ερωτικής” απάτης

Ο Αμερικανός γιατρός με τον οποίο η 43χρονη Ελληνίδα επικοινωνούσε σε καθημερινή βάση μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ήταν "εγκλωβισμένος" στην Υεμένη
ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΛΑΠΤΟΠ
Φωτό: FREEPIK
News Room18 Απριλίου, 2022 22:530
Ο Αμερικανός γιατρός με τον οποίο η 43χρονη Ελληνίδα επικοινωνούσε σε καθημερινή βάση μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ήταν "εγκλωβισμένος" στην Υεμένη

Πίστευε ότι είχε βρει τον άνθρωπο με τον οποίο θα μπορούσε να μοιραστεί τη ζωή της, κι ας μην τον είχε γνωρίσει ποτέ από κοντά. Ήταν όμορφος, καλλιεργημένος, ευαίσθητος. Της έγραφε καθημερινά τρυφερά μηνύματα, αδημονώντας να την συναντήσει. Το μοναδικό εμπόδιο που στεκόταν ανάμεσά τους ήταν η απόσταση και οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Κι αυτό διότι ο Αμερικανός γιατρός με τον οποίο η 43χρονη Ελληνίδα επικοινωνούσε σε καθημερινή βάση μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ήταν “εγκλωβισμένος” στην Υεμένη όπου συμμετείχε ως μέλος ανθρωπιστικής βοήθειας τού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Για να “σπάσει” το συμβόλαιό του και να έρθει στην Ελλάδα έπρεπε να ικανοποιήσει τη ρήτρα αποζημίωσης, πράγμα που σήμαινε ότι «χρειαζόταν χρήματα, πολλά χρήματα», που όμως δεν διέθετε.

Η 43χρονη δέχθηκε να τον βοηθήσει, καταβάλλοντας τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά, άλλοτε μέσω ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων (bitcoin) κι άλλοτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Πέντε μήνες μετά την αρχική τους επικοινωνία κι αφού κατέθεσε 130.000 ευρώ, κομπόδεμα από τις οικονομίες των γονιών της, η ίδια άρχισε να υποψιάζεται ότι ο Δρ. Michael Wooden – όπως της συστήθηκε- δεν υπήρχε, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ο αόρατος πρωταγωνιστής μίας καλοστημένης απάτης που στήθηκε σε βάρος της, γνωστή στην αγγλική ορολογία ως Love Scamming ή Romance Scamming. Στα τέλη του περασμένου έτους η παθούσα αναζήτησε νομική βοήθεια και απευθύνθηκε στις διωκτικές αρχές.

Μόλις πριν από ένα 24ωρο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη σύλληψη μίας 36χρονης, με καταγωγή από την Αλβανία, η οποία κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση.

Η αλλοδαπή γυναίκα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε να απολογηθεί με κακουργηματική δίωξη στις ανακριτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης. Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται δύο ακόμη άνδρες τα στοιχεία των οποίων όμως δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστούν.

“Καλημέρα αγάπη μου. Πως κοιμήθηκες;”

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης, οι Αρχές φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η απάτη άρχισε να ενορχηστρώνεται τον περασμένο καλοκαίρι.

Ήταν τότε που η 43χρονη δούλευε μαζί με την 36χρονη σε τουριστικό κατάλυμα της Βόρειας Ελλάδας. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μία φιλική σχέση κι αρχίζουν να κουβεντιάζουν για τα προσωπικά τους. Η αλλοδαπή της εκμυστηρεύεται ότι ο δήθεν σύντροφός της βρίσκεται μακριά, στην Υεμένη, όπου εργάζεται ως γιατρός στο πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.

Υπό αυτές τις συνθήκες προτείνει στην 43χρονη να την φέρει σε επικοινωνία με έναν φίλο του, γιατρός κι αυτός – μέλος της ίδιας αποστολής. Πράγματι η παθούσα ξεκινάει να κουβεντιάζει μαζί του διαδικτυακά. Εκείνος της στέλνει φωτογραφία για να σχηματίσει εικόνα για την εξωτερική του εμφάνιση. Ξυπνώντας το πρωί η 43χρονη βρίσκει …τρυφερά λόγια στην οθόνη του κινητού της τηλεφώνου. “Καλημέρα αγάπη μου. Πως κοιμήθηκες;” φέρεται να είναι ένα από τα εκατοντάδες μηνύματα που θα της στείλει τους επόμενους μήνες.

Η 43χρονη φαίνεται να γοητεύεται και τα μηνύματα δίνουν και παίρνουν. Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του η κουβέντα τους πηγαίνει στην προοπτική να έλθει στην Ελλάδα και στο πρόσχημα ότι για να γίνει αυτό πρέπει τόσο ο ίδιος όσο κι ο φίλος του να «λύσουν» τα συμβόλαιά τους και να πληρώσουν αποζημίωση. Για το οικονομικό σκέλος φαίνεται από τη δικογραφία να «μιλάει» κυρίως με τον φίλο του υποτιθέμενου Δρ. Michael Wooden και για να την πείσουν ότι δεν πρόκειται για απάτη της στέλνουν μηνύματα με συγκεκριμένες οδηγίες και αποστολέα που φέρει ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΗΕ.

Όλο αυτό το διάστημα δε, η 36χρονη φαίνεται να μην χάνει την ευκαιρία να πείσει την παθούσα για την ανάγκη να συνεχίσει τις καταθέσεις των χρημάτων (τα περισσότερα σε bitcoin), διαδραματίζοντας, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ενεργό ρόλο.

Έχοντας ήδη απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχεδιάζεται επιχείρηση κατά την οποία η 43χρονη παραδίδει 10.000 ευρώ στην 36χρονη σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και ακολουθεί η σύλληψή της.

Η ίδια αναμένεται να απολογηθεί αύριο, οπότε θα αποφασιστεί η ποινική της μεταχείριση.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 18 Απριλίου 2022 22:53:09 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας