Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων στο Euroferry Olympia

Απομακρύνθηκαν 14 φορτηγά από το εσωτερικό του πλοίου και έχουν απαντληθεί 600 κυβικά νερού
ΠΛΟΙΟ-ΠΥΡΚΑΓΙΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ-EUROFERRY-OLYMPIA-10
Φωτό: © EUROKINISSI
News Room10 Μαρτίου, 2022 22:400
Απομακρύνθηκαν 14 φορτηγά από το εσωτερικό του πλοίου και έχουν απαντληθεί 600 κυβικά νερού

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των συνεργείων ναυαγιαίρεσης,για την κατάσβεση όλων των μικροεστιών φωτιάς και την απομάκρυνση των φορτηγών και των οχημάτων που βρίσκονται στο εσωτερικό του πλοίου Euroferry Olympia, που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού.

Την ίδια ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών ατόμων που φέρονται να αγνοούνται συνεχίζονται, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι στο πλοίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, με αποτέλεσμα έως σήμερα να έχουν χάσει τη ζωή τους 8 άτομα. Οι διασωθέντες από το πλοίο είναι 281.

Από το πλοίο έχουν απομακρυνθεί τις τελευταίες ώρες 14 φορτηγά οχήματα, τα οποία πριν οδηγηθούν σε συγκεκριμένη εγκατάσταση συσκευασίας αποβλήτων ελέγχονται εξονυχιστικά από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ειδικό πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η εισαγγελία Κέρκυρας και Μεσολογγίου.

Επίσης τα συνεργείο ναυαγιαίρεσης της MEGATUGS | SALVAGE & TOWAGE έχει προχωρήσει σε απάντληση τουλάχιστον 600 κυβικών νερού από το εσωτερικό του πλοίου, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ευστάθειά του ενώ ρίψεις νερού γίνονται εξωτερικά για τη μείωση του θερμικού φορτίου. Όταν θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση όλων φορτηγών και των οχημάτων από το εσωτερικό του πλοίου αναμένεται να γίνει και η απάντληση των περίπου 700 τόνων καυσίμων του πλοίου.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 10 Μαρτίου 2022 22:40:49 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας