Τραγωδία στο Αγρίνιο: Εγκεφαλικά νεκρό αγοράκι 2,5 χρονών

Κατάπιε φασόλι που δυστυχώς του έφραξε τον αεραγωγό
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Φωτό: FREEPIK
News Room1 Μαρτίου, 2022 15:140
Κατάπιε φασόλι που δυστυχώς του έφραξε τον αεραγωγό

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Όπως μεταδίδει το sinidisi.gr, ένα αγοράκι 2,5 χρόνων κατάπιε φασόλι που δυστυχώς του έφραξε τον αεραγωγό.

Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και η νοσηλεία του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Πληροφορίες του sinidisi.gr αναφέρουν ότι η κατάσταση του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με αποτέλεσμα το παιδάκι να είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων: “Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής των γονιών του μικρού Γιωργάκη”

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του μικρού Γιωργάκη” δηλώνει συγκλονισμένος στο sinidisi,gr o διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας ο οποίος με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν μάχη να κρατήσουν στη ζωή το αγοράκι από το Αγρίνιο που είχε καταπιεί φασόλι.

Οι γονείς του παιδιού, όπως ανέφερε ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης, έδωσαν τη συναίνεσή τους καθώς είναι επιθυμία τους να μεταμοσχευθούν τα όργανα του Γιωργάκη σε άλλα παιδιά που τα έχουν απόλυτη ανάγκη για να ζήσουν.

Όπως σημείωσε ο κ. Ηλιάδης, τώρα δεν είναι σε θέση να το συνειδητοποιήσουν αλλά στο μέλλον θα νιώσουν υπερήφανοι για το παιδί και την οικογένειά τους.

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων έχει ενημερωθεί ότι έχει επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατος του παιδιού και εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα θα έχουν καθοριστεί οι συμβατοί δότες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το αγοράκι έπαιζε στο σπίτι του όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό την Τσικνοπέμπτη. Όπως συμβαίνει συχνά στα παιδάκια αυτής της ηλικίας, έβαλε στο στόμα του ένα αντικείμενο, στην προκειμένη περίπτωση ένα ωμό φασόλι. Δυστυχώς, το όσπριο τού έφραξε τον αεραγωγό και ο μικρός έμεινε αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο.

Γρήγορα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Αγρινίου όπου του έγινε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και αφού επανήλθε οι γιατροί το διασωλήνωσαν.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην Πάτρα για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο αγώνας ήταν άνισος παρά την τεράστια μάχη που δόθηκε και στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα, σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη. Η μη οξυγόνωση για αρκετό χρονικό διάστημα, δυστυχώς, δημιούργησε μη αναστρέψιμες βλάβες.

 

 

Πηγή: sinidisi.gr

 

Τελευταία ενημέρωση 1 Μαρτίου 2022 15:15:11 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας