Πρώτη σύλληψη, με εντολή Θεοδωρικάκου, Αντιδήμαρχου για κακοποίηση σκύλων σε κυνοκομείο

"Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους", τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
PREVEZANEWS-G-253
Φωτό: Save a Greek Stray
News Room22 Φεβρουαρίου, 2022 20:480
"Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους", τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

“Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους”, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δήλωσή του μετά από τις καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης.

Αναλυτικά, ο κ.Θεοδωρικάκος ανέφερε: “Διέταξα την άμεση επέμβαση της αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πρώην αστυνομικός. Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους”.

Όπως αναφέρει η φιλοζωική οργάνωση Save a Greek Stray:

Δημοτικό κυνοκομείο Σπαρτης, Φεβρουαριος 2022 Σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου βρισκόμαστε για δεύτερη φορά εδώ για να επιβεβαιώσουμε την αδιορθωτη και εγκληματική αδιαφορία της αρμόδιας δημοτικής Αρχής, η οποία φαίνεται να μην συμμορφωνεται με καμία οδηγία, κάνενα νομο, καμία ευρωπαϊκή συνθήκη και να προσκαλεί τον κόσμο να επισκεφτεί το συγκεκριμένο κολαστήριο και να συμβάλει στην αργή και βασανιστική θανάτωση των ζώων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στους δρόμους της Σπαρτης.

Να υποβάλουμε λοιπον κι εμείς με τη σειρά μας τα “συγχαρητήρια” στους υπεύθυνους, γιατί στη Σπάρτη δεν είδαμε αδεσποτα! Τα βρήκαμε όλα συγκεγκεντρωμένα στο στρατόπεδο θανάτου της ντροπής, κουρελιασμένα, στοιβαγμενα, βρώμικα, αποστεωμένα, κατακρεουργημένα, άρρωστα, ημιθανή και νεκρά στο τερμα της αλυσίδας τους. Ζώα που αναζητούν ενα καθαρό τετραγωνικό για να ξαπλώσουν, ενα εκατοστό θεάς τού επισκεπτη από τα συρματοπλέγματα και καταλήγουν δαγκωμένα από τα υπολοιπα, που αντί για φαγητό τρώνε τα περιττώματα τους, ζώα άρρωστα να παρακαλούν για το τέλος τους και ζώα που τα λυπηθηκε, ο όποιος Θεός υπάρχει εδώ κάτω, και τα λύτρωσε απο το μαρτύριοό τους. Αρρωστησαμε. Απο τις φωνές, τα κλάματα, τις κραυγές, τον ηχο της αλυσίδας που σέρνεται, τη μυρωδιά της αμμωνίας, τη μούχλα, τη σαπίλα. Μέσα σε αυτή την κόλαση ελάχιστες ανατριχιαστικές στιγμές απόλυτης σιωπής και δύο μπαρόκ καναπέδες!

Αρρωστησαμε με όσους ξέρουν και δεν μιλάνε, με τους “υπεύθυνους” που ξέρουν και δεν τους νοιάζει, με το κράτος που ξέρει να εξαντλεί το νόμο στους ιδιώτες και σφυρίζει αδιάφορα στα τού οίκου του, βαζοντας τις αμέτρητες καταγγελίες στο αρχείο, με τη ανοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, φιλοζωικών και μη.

 

Τελευταία ενημέρωση 22 Φεβρουαρίου 2022 20:48:38 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας