Ερευνάται από την Οικ. Εισαγγελία η υπόθεση της δαπάνης για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Τι αναφέρουν δικαστικές πηγές με αφορμή δημοσιεύματα
ΜΕΝΟΥΜΕ-ΣΠΙΤΙ
News Room19 Οκτωβρίου, 2021 16:150
Τι αναφέρουν δικαστικές πηγές με αφορμή δημοσιεύματα

Η υπόθεση της δαπάνης προς ΜΜΕ για την καμπάνια ενημέρωσης των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού «Μένουμε Σπίτι», ερευνάται στο σκέλος που αφορά ενδεχόμενες ευθύνες φυσικών προσώπων, από την Οικονομική Εισαγγελία από τον περασμένο Απρίλιο, διαμηνύουν δικαστικές πηγές με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «αδράνεια των δικαστικών αρχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες την διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά την δαπάνη ποσού 31 εκατομμυρίων ευρώ για Μέσα Ενημέρωσης διενεργεί ήδη με εντολή των εισαγγελικών Αρχών η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν τον περασμένο Απρίλιο στον Άρειο Πάγο 48 πολίτες.

Το σκέλος της αναφοράς των 48 πολιτών που σχετίζεται με ενδεχόμενη ευθύνη πολιτικών προσώπων έχει διαβιβαστεί στην Βουλή από τον περασμένο Μάιο.

Υπό εισαγγελική διερεύνηση βρίσκεται το σκέλος της υπόθεσης που αφορά ενδεχόμενες ευθύνες φυσικών προσώπων που ενεπλάκησαν.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που τελεί υπό την καθοδήγηση και συντονισμό του Οικονομικού Εισαγγελέα, ερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εκπροσώπων της εταιρίας που ανέλαβε τον διαμοιρασμό των χρημάτων της διαφημιστικής καμπάνιας σε ΜΜΕ.

Η εντολή της Οικονομικής εισαγγελίας για την διενέργεια έρευνας αφορά τα αδικήματα της συνέργειας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 19 Οκτωβρίου 2021 16:15:05 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας