Έως τους 44-46 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα – Πολύ υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιές και αύριο

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών
ΚΑΥΣΩΝΑΣ-ΚΑΙΡΟΣ-ΖΕΣΤΗ-ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ-ΗΛΙΟΣ
Φωτό: PIXABAY
News Room2 Αυγούστου, 2021 11:140
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών

Μέγιστες θερμοκρασίες 44-46 βαθμών Κελσίου αναμένονται σήμερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Παράλληλα, πολύ υψηλός διατηρείται ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών τουλάχιστον κατά το επόμενο διήμερο Δευτέρας-Τρίτης.

Επίσης, ιδιαίτερα δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Έτσι η κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται να συνοδευτεί από κορύφωση της επικινδυνότητας για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών. Με βάση τον καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Νότια Εύβοια, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Μακεδονία, Δυτική Θεσσαλία και κατά τόπους σε Κεντρική Μακεδονία και Έβρο.

Η αυριανή μέρα, Τρίτη, αναμένεται ακόμη περισσότερο επικίνδυνη, με πολύ υψηλή επικινδυνότητα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και ειδικότερα σε: Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Μυτιλήνη, Λήμνο, Σαμοθράκη, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Μακεδονία, Θεσσαλία, και κατά τόπους στον Έβρο.

Οι παρατεταμένες συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στην Ελλάδα, έχουν αυξήσει την ευφλεκτότητα της νεκρής καύσιμης ύλης σε ακραία υψηλά επίπεδα στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας, καθιστώντας εξαιρετικά επικίνδυνη οποιαδήποτε χρήση φωτιάς. Γι’ αυτό, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr απευθύνει έκκληση για αποφυγή οποιασδήποτε χρήσης φωτιάς σήμερα και τις επόμενες λίγες ημέρες, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο έναρξης πυρκαγιάς.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 2 Αυγούστου 2021 11:14:28 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας