Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις περίπου 2.000 ατόμων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο

Επόμενο βήμα είναι η έκδοση και δημοσίευση -έως το τέλος Αυγούστου- των 14 προκηρύξεων ανά την επικράτεια
ΧΕΙΡΑΨΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Φωτό: FREEPIK
News Room18 Ιουλίου, 2021 21:320
Επόμενο βήμα είναι η έκδοση και δημοσίευση -έως το τέλος Αυγούστου- των 14 προκηρύξεων ανά την επικράτεια

Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα περίπου 2.000 ανέργων ειδικών κατηγοριών που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 2643/1998 (Άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, παιδιά Αναπήρων Πολέμου), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, υπέγραψε την απόφαση που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι, καθώς και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν, εφόσον επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για διορισμό σε θέσεις εργασίας δημόσιων υπηρεσιών, μέσω των προκηρύξεων του νόμου αυτού.

Επόμενο βήμα είναι η έκδοση και δημοσίευση -έως το τέλος Αυγούστου- των 14 προκηρύξεων ανά την επικράτεια από τις κατά τόπο αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Οι περίπου 2.000 θέσεις που θα προκηρυχθούν, έχουν παρακρατηθεί με υπουργικές αποφάσεις από το σύνολο των θέσεων που έχουν εγκριθεί για στελέχωση δημόσιων υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που προσλαμβάνουν προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι τελευταίες αντίστοιχες προκηρύξεις είχαν εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2014.

«Με τον τρόπο αυτό, επιλύεται μία πολυετής εκκρεμότητα σε σχέση με τα προστατευόμενα πρόσωπα του Ν. 2643/1998 και εκπληρώνεται η δέσμευση που είχε αναλάβει ο κ. Χατζηδάκης απέναντι στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) για “ξεμπλοκάρισμα” των απαραίτητων διαδικασιών. Σε ό,τι αφορά τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, οι υποψήφιοι παραπέμπονται, μέσω των προκηρύξεων του Ν. 2643/1998, στην αντίστοιχη προς κάθε θέση προκήρυξη του ΑΣΕΠ που έχει ήδη εκδοθεί. Οι θέσεις αφορούν σε διάφορους κλάδους/ειδικότητες και σε όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης (πανεπιστημιακή, τεχνολογική, δευτεροβάθμια, υποχρεωτική)» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι θέσεις εργασίας κατανέμονται ανά κατηγορία προστασίας ως εξής:

– ΑμεΑ: 500 θέσεις

– Συγγενείς ΑμεΑ: 200 θέσεις

– Πολύτεκνοι: 390 θέσεις

– Τρίτεκνοι: 530 θέσεις

– Τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης: 250 θέσεις

– Τέκνα Αναπήρων Πολέμου: 220 θέσεις

Μετά τη δημοσιοποίηση των προκηρύξεων, θα δοθεί ικανό χρονικό διάστημα για την υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών. Η υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων θα γίνει ηλεκτρονικά -αποκλειστικά στην πλατφόρμα 2643.yeka.gr του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων-, ενώ τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν ή να αποσταλούν ταχυδρομικά στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 18 Ιουλίου 2021 21:32:00 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας