Μ.Θεμιστοκλέους: Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες

Εφόσον παραδοθούν στην ώρα τους τα εμβόλια
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ
Φωτό: EUROKINISSI © / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
News Room25 Ιανουαρίου, 2021 20:460
Εφόσον παραδοθούν στην ώρα τους τα εμβόλια

Εάν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού, έως την αρχή του καλοκαιριού το μεγαλύτερο μέρος των ευάλωτων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί, τόνισε κατά την αποψινή ενημέρωση ο γ.γ του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Ο ίδιος προσέθεσε ότι βρισκόμαστε στην 10η θέση της ΕΕ «στον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών» όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών και είπε ότι το εμβολιαστικά κέντρα αναπτύσσονται ανάλογα με την διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Έως τώρα όπως ανέφερε έχουν κλειστεί 649.000 ραντεβού από τα οποία 245.000 αφορούν την τη Α’ δόση και 404.000 την Β´ δόση. Από αυτούς που έχουν κλείσει τα ραντεβού 25.000 είναι υγειονομικοί 105.000 είναι άτομα των άνω των 85 ετών και 115.000 άνω των 80 ετών.

Όπως ανέφερε μόνο 500 δόσεις του εμβολίου έχουν χαθεί μέχρι στιγμής, καθώς οι δόσεις του εμβολίου όσων δεν προσήλθαν στα ραντεβού, χορηγήθηκαν σε υγειονομικούς και σε όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και το στρατό.

Επίσης προσέθεσε ότι το σύστημα εμβολιασμού προσαρμόστηκε εύκολα για την χορήγηση αντί για πέντε, έξι δόσεων ανά φιαλίδιο.

Μάλιστα ζήτησε από τους ηλικιωμένους να μην προσέρχονται αρκετή ώρα πριν από την ώρα του εμβολιασμού στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς λίγα λεπτά είναι αρκετά, για να μην διαταράσσεται η εμβολιαστική διαδικασία -όπως είπε.

Επίσης ανέφερε πως σήμερα αναμένεται να γίνουν περισσότεροι από 17.000 εμβολιασμοί και συνολικά, έχουν γίνει 176.689 εμβολιασμοί στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη διαθεσιμότητα των εμβολίων είπε ότι σήμερα παρελήφθησαν 100.000 δόσεις του εμβολίου από την Pfizer, η οποία έχει δεσμευτεί ότι ως το τέλος Μαρτίου θα έχει παραδώσει συνολικά 1.415.000 δόσεις. Όσον αφορά την AstraZeneca, θα παραδώσει 410.000 δόσεις έως τέλη Φεβρουαρίου και άλλες 330.000 δόσεις ως τα τέλη Μαρτίου. Η Moderna 20.000 δόσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, 115.000 δόσεις ως το τέλος Φεβρουαρίου και 105.000 ως τα τέλη Μαρτίου.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: EUROKINISSI © / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

Τελευταία ενημέρωση 25 Ιανουαρίου 2021 20:46:02 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας