Στη φυλακή οδηγείται ο 27χρονος Σύριος κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα που αφορούν τρομοκρατικές ενέργειες του ISIS , μετά την απολογία του στην οποία αρνήθηκε ότι ήταν μαχητής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Ο 27χρονος κρίθηκε με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακιστέος μετά την απολογία του, κατά τη διάρκεια της οποίας διαφοροποιήθηκε εντελώς από όσα φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς μετά την σύλληψη του την προηγούμενη εβδομάδα.
Κατά την σύλληψή του ο 27χρονος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ανήκε στον ISIS, υποδεικνύοντας μάλιστα τον εαυτό του σε βίντεο όπου έχουν καταγραφεί δολοφονικές πράξεις μαχητών του ISIS κατά αμάχων το 2014.
Σήμερα, ωστόσο, ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέκρουσε πρύμναν αρνούμενος τις κατηγορίες και υποστηρίζοντας πως όσα είπε μετά τη σύλληψή του ήταν προϊόν βασανισμού που υπέστη από αστυνομικούς.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 27χρονος, που διέμενε στην δομή φιλοξενίας Ελαιώνα, αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.
Κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση του Σύριου εκτιμάται ότι θα παίξουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο, όπου διέμενε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.
Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.
Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.
Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.