Τριακόσια κτίρια έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα σε όλη την Σάμο από αυτά που είχαν ελεγχθεί μέχρι χθες το βράδυ από τα συνεργεία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.
Στο νησί, από τις πρώτες ώρες του καταστροφικού σεισμού, βρίσκονται 57 μηχανικοί του υπουργείου, οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, ναούς), αλλά και τα λιμάνια του νησιού.
Μέχρι χθες το βράδυ έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 414 κατοικίες. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι προς χρήση είναι οι 8. Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά μη κατάλληλα προς χρήση 21 από τα 35. Ακόμη έχουν γίνει έλεγχοι και σε 44 σχολεία, εκ των οποίων 11 έχουν κριθεί ακατάλληλα (5 στο Βαθύ και Άνω Βαθύ και 6 στη Χώρα, το Πυθαγόρειο και το Καρλόβασι).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό EUROKINISSI / SAMOSVOICE / ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΙΑΚΩΒΟΥ
Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.
Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.
Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.
Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.