Πολύ έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Κρήτη λόγω «ψυχρής λίμνης»

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Κρήτη -Απότομη αλλαγή του καιρού
ΒΡΟΧΗ-ΚΑΙΡΟΣ
News Room20 Οκτωβρίου, 2020 13:130
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Κρήτη -Απότομη αλλαγή του καιρού

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, κατά το τριήμερο από την Τρίτη έως την Πέμπτη, στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας και έχουν τη μορφή «ψυχρής λίμνης», θα ευνοήσουν την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στα ανατολικά και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.

Περισσότερο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα επηρεαστούν τα νότια τμήματα του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη), περιοχές όπου τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί) και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Το meteo επισημαίνει ότι στην Κρήτη θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής – ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα – ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της «ψυχρής λίμνης» με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και την τοπογραφία του νησιού.

Άνοιξαν οι ουρανοί

Εντονη βροχόπτωση σημειώθηκε μετά τις 2.30 τα ξημερώματα στο Ηράκλειο, ενώ αλλεπάλληλοι κεραυνοί μετέτρεπαν τη νύχτα σε μέρα. Η μπόρα διήρκησε για περισσότερο από είκοσι λεπτά και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Το έντονο φαινόμενο που υποχώρησε, ήταν αρκετό να προκαλέσει ανησυχία σε πολίτες που σε αρκετές περιπτώσεις κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η ενημέρωση για την επιδείνωση του καιρού που ξεκίνησε στην Κρήτη από τα μεσάνυχτα, κινητοποίησε τις Αρχές που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, επαναλαμβάνοντας την οδηγία για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, κυρίως σε περιοχές που συνήθως βρίσκονται στο επίκεντρο πλημμυρών ή σημεία όπως χείμαρροι κλπ.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 20 Οκτωβρίου 2020 13:13:10 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας