Τι ισχύει για την καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών μηνός Μαΐου

Απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ-EUROKINISSI
Φωτό: EUROKINISSI ©
News Room22 Ιουνίου, 2020 22:520
Απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση

Τη διαδικασία για την καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών μηνός Μαΐου 2020 από αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, καθορίζει απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Ειδικότερα, η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι στους αυτοτελώς απασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85), το οποίο αντικαταστάθηκε με το άρθρο 22 του ν. 4670/2020 (Α΄ 43), εφόσον καταβάλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης Μαΐου έτους 2020 εντός της προθεσμίας που προβλέπεται από το άρθρο 39 παρ. 13 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 35 του ν. 4670/2020 (Α΄ 43), παρέχεται η δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά 25% επί του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία επιλογής ή κατάταξής τους, επιμεριζόμενη αναλογικά σε κάθε κλάδο.

Προκειμένου τα ανωτέρω πρόσωπα να υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση, πρέπει να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές περιόδων απασχόλησης Ιανουαρίου 2020 έως και Απριλίου 2020, ή να τις εξοφλήσουν μέχρι και την ημερομηνία καταβολής των εισφορών Μαΐου 2020, χωρίς την προβλεπόμενη μείωση κατά 25%, βάσει του άρθρου δέκατου όγδοου της από 30.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 75), όπως ισχύει και χωρίς απαλλαγή στην περίπτωση αυτή από προσαυξήσεις, λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.

Εάν δεν επιθυμούν την υπαγωγή τους στην ανωτέρω ρύθμιση, καταβάλλουν τις ανωτέρω ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς την ως άνω προβλεπόμενη μείωση, εντός της προθεσμίας που προβλέπεται από το άρθρο 39 παρ. 13 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 35 του ν. 4670/2020 (Α΄ 43).

Η μείωση αφορά στις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές του ανωτέρω μήνα για το σύνολο των κλάδων ασφάλισης (κύριας ασφάλισης, υγειονομικής περίθαλψης, επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχής), καθώς και την εισφορά του άρθρου 44 παρ. 2 του ν. 3986/2011 (Α΄ 12), όπως ισχύει, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ των αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολουμένων του ΟΑΕΔ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιουνίου 2020 22:52:47 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας