Κατασκευάζονται φοιτητικές εστίες σε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Λευκάδα

Στην Κεφαλλονιά και την Λευκάδα τα κτίρια των φοιτητικών εστιών θα ανεγερθούν σε ιδιόκτητα οικόπεδα του πανεπιστημιακού ιδρύματος
ΛΕΥΚΑΔΑ
News Room23 Μαΐου, 2020 15:150
Στην Κεφαλλονιά και την Λευκάδα τα κτίρια των φοιτητικών εστιών θα ανεγερθούν σε ιδιόκτητα οικόπεδα του πανεπιστημιακού ιδρύματος

Η κατασκευή φοιτητικών εστιών στη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, με δεδομένο ότι στην Κέρκυρα έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία, προωθείται με την συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο της 3ης τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης με πρωτοβουλία της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, προκειμένου να δρομολογηθεί, όπως ανέφερε, η «οριστική λύση στο τεράστιο ζήτημα της έλλειψης στέγης για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου».

Έτσι, μετά την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεκινά άμεσα η εκπόνηση σχετικής μελέτης, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ, για την κατασκευή φοιτητικών εστιών στις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

«Οι φοιτητικές εστίες δεν θα διευκολύνουν μόνο την στέγαση των φοιτητών και τις υποχρεώσεις των οικογενειών τους, αλλά ελπίζουμε ότι, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των σύγχρονων μελετών, να γίνουν πραγματικές εστίες φοιτητικής ζωής και με χώρους ψυχαγωγίας, εκδηλώσεων ουσιαστικής συνύπαρξης και φιλοξενίας», δήλωσε η περιφερειάρχης.

Στην Κεφαλλονιά και την Λευκάδα τα κτίρια των φοιτητικών εστιών θα ανεγερθούν σε ιδιόκτητα οικόπεδα του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ στην Ζάκυνθο συζητούνται περιπτώσεις παραχώρησης οικοπέδου.

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 23 Μαΐου 2020 15:15:58 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας