Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:51 το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης (Ιεράπετρα) .
Ο σεισμός εξαιτίας του ότι ήταν επιφανειακός, έγινε αισθητός στα νότια παραλία της Ανατολικής Κρήτης.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, ήδη ένα όχημα της Πυροσβεστικής έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς.
«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουντουράκης.
Όπως σημειώνει ο Γεράσιμος Χουλιάρας, διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας:
“Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ στις 3:51 μμ, σε υποθαλάσσιο επίκεντρο 63 χιλιόμετρα νότια από την Ιεράπετρα Κρήτης και σε επιφανειακό εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων. Η μεγάλη απόσταση απο το νησί ειναι σημαντική για την απόσβεση της ενέργειας, επίσης σας ενημερώνω οτι ήδη καταγράφουμε μικρότερες δονήσεις και έναν 4,8 Ριχτερ στις 4:33 μμ, θετική ένδειξη οτι είναι πιθανότατα ο κύριος σεισμός, μην ανησυχείτε, απο την πρώτη ενημέρωση που έχω δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές υλικές ζημιές”.
Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.
Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.
Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.
Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.