Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους ληστές του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Λ. Καραμανλή, στο Μενίδι, τα ξημερώματα αφού η λεία τους ήταν πράσινα 50ευρα και 20ευρα, βαμμένα και άχρηστα.
Τα κατά τα άλλα κανονικά μηχανήματα ΑΤΜ, της Τράπεζας είναι εφοδιασμένα με το Intelligence Banknote Neutralisation System (IBNS) που πολύ απλά χρωματίζει με ανεξίτηλη μπογιά τα χαρτονομίσματα όταν το ΑΤΜ παραβιάζεται με κάποιο τρόπο.
Μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο, το μελάνι που χρησιμοποιείται είναι έντονο και καλύπτει μεγάλη επιφάνεια – και δεν καθαρίζεται, καθιστώντας άσκοπη όλη την «προσπάθεια» της συμμορίας που λυμαίνεται τα ΑΤΜs
Mε αυτό το έξυπνο σύστημα που εξουδετερώνει την αξία της λείας και άρα, το κίνητρο για την κλοπή, απαντούν οι τράπεζες στο μπαράζ επιθέσεων κατά ΑΤΜs.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.
Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.
Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.
Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.