Ιεράπετρα: Μαθητές αποβλήθηκαν για κατανάλωση αλκοόλ μέσα σε σχολείο

Ποια η τιμωρία τους από τον Σύλλογο διδασκόντων
ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΤΣΑΝΤΕΣ
News Room26 Φεβρουαρίου, 2020 18:200
Ποια η τιμωρία τους από τον Σύλλογο διδασκόντων

Την ημερήσια αποβολή ενός τμήματος του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, αποφάσισε ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μέσα στο σχολείο την Τσικνοπέμπτη.

Η απόφαση για τους 18 μαθητές, όπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Περαντώνης, δεν ήταν απλά μια τιμωρία αλλά μια παιδαγωγική διαδικασία που αποφάσισε ο Σύλλογος, προκειμένου οι έφηβοι μαθητές να καταλάβουν, πόσο καταστροφικές συνέπειες μπορεί να έχει η κατανάλωση αλκοόλ.

«Αποφασίσαμε με τον Σύλλογο, ενώ προβλέπεται από τον κανονισμό η επιβολή μέχρι και δύο ημερών αποβολής και ταυτόχρονα ορισμού εργασιών που πρέπει να κάνουν τα παιδιά που συμμετείχαν, τελικά να τους δώσουμε μία μέρα αποβολή και κατά τη διάρκεια αυτής τους ζήτησα να μου γράψουν ή να ζωγραφίσουν τα συναισθήματά τους, με θέμα τις επιβλαβείς συνέπειες του αλκοόλ. Επιπλέον αποφασίσαμε ότι τα παιδιά αυτά δεν θα μπορέσουν μόνα τους να συμμετέχουν στην τετραήμερη εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί, παρά μόνο εάν αυτά συνοδεύονται από γονείς και επιπλέον θεωρήσαμε χρήσιμο τα παιδιά αυτά να συμμετέχουν στο τέλος του έτους σε μια εκδήλωση που θα γίνει με επίκεντρο τη χρήση αλκοόλ».

Όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της εκδήλωσης, την Τσικνοπέμπτη, ενώ τα παιδιά είχαν δεσμευτεί ότι δεν θα κρατούν αλκοόλ στο σχολείο, αποδείχθηκε ότι έφεραν μαζί τους τέσσερα μπουκάλια, όπως τόνισε ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος επισήμανε ότι δεν γνωρίζει πόσα και ποια παιδιά κατανάλωσαν αλκοόλ, στη διάρκεια του πάρτι μέσα στο σχολείο.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι μαθητές και μαθήτριες κατανάλωσαν αλκοόλ, γνωρίζουμε ότι μπήκαν όμως τέσσερα μπουκάλια και σίγουρα τα 18 άτομα που ήταν μέσα στο πάρτι, ανεξάρτητα από το αν ήπιαν ή όχι, ήξεραν ό,τι υπήρχε αλκοόλ, κάτι που απαγορεύεται μέσα στο σχολείο και για το οποίο είχα κάνει συστάσεις πριν την εκδήλωση στο σχολείο», τόνισε ο διευθυντής.

Οι μαθητές σύμφωνα με τον κ. Περαντώνη, μάλλον ενοχλήθηκαν περισσότερο από την απαγόρευση συμμετοχής τους στην τετραήμερη εκδρομή, εάν δεν συνοδεύονται από γονείς. Όπως διευκρίνισε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας: «Είναι μεγάλη ευθύνη η συνοδεία από τους εκπαιδευτικούς στις εκδρομές. Αν συμβαίνουν αυτά μέσα στο σχολείο όταν είμαστε όλοι οι καθηγητές παρόντες, τίθεται ένα θέμα τι μπορεί να γίνει στη διάρκεια μιας εκδρομής. Αυτή ήταν μια λογική αγωνία για τον Σύλλογο εκπαιδευτικών».

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας