Η ΕΦΑ παρουσιάζει το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης στο αρχαίο θέατρο Κασσώπης

Το μνημείο διασώζει το 80% του αρχαίου δομικού του υλικού
ΚΑΣΣΩΠΗ-ΘΕΑΤΡΟ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
News Room21 Απριλίου, 2022 19:110
Το μνημείο διασώζει το 80% του αρχαίου δομικού του υλικού

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας διοργανώνει την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 και ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), ανοιχτή για το κοινό ενημερωτική Ημερίδα παρουσίασης του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης στο αρχαίο θέατρο Κασσώπης.

Όπως αναφέρει η ΕΦΑ σε σχετική ανακοίνωση:

Απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό ανάγλυφο των πρανών του λόφου Κιτέπ, στη ΒΔ πλευρά της πόλης, το θέατρο της Κασσώπης αποτελεί ίσως το πιο εντυπωσιακό δημόσιο οικοδόμημά της. Χτισμένο τον 3ο αι. π.Χ. είχε χωρητικότητα περίπου 6.000 θεατές και διαθέτει μια εξαιρετική θέα προς τον Αμβρακικό κόλπο, το Ιόνιο Πέλαγος και τα Ακαρνανικά όρη.

Το μνημείο διασώζει το 80% του αρχαίου δομικού του υλικού, όμως υπέστη σημαντικές φθορές και αλλοιώσεις εξαιτίας των συνεχών κατακρημνίσεων βράχων από τον υπερκείμενο ορεινό όγκο, της σεισμικής δραστηριότητας αλλά και της κακής ποιότητας του τοπικού ασβεστόλιθου.

Η πλήρης αποκάλυψη των δομικών μέρων του θεάτρου και η πιλοτικού χαρακτήρα σημειακή αποκατάστασή του αποτέλεσε το αντικείμενο του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας «Αποκατάσταση – Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Κασσώπης (Α΄ Φάση)» που υλοποιήθηκε την περίοδο 2017-2022.

Παράλληλα και υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εφαρμόζονται μέτρα ανάσχεσης των κατολισθητικών φαινομένων από τον υπερκείμενο ορεινό όγκο εξασφαλίζοντας την απαραίτητη προστασία του μνημείου και των επισκεπτών του.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 21 Απριλίου 2022 19:11:57 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας