Το ελληνικό street food που κάνει θραύση στη Νέα Υόρκη και το …καρότσι του θείου Κώστα που έγινε καντίνα

Από το σκεπαστό καρότσι, τα δυο αδέλφια πέρασαν σε καντίνα, όταν...
ΚΑΝΤΙΝΑ
News Room23 Ιανουαρίου, 2020 12:500
Από το σκεπαστό καρότσι, τα δυο αδέλφια πέρασαν σε καντίνα, όταν...

 

«Πιστεύουμε ότι το πολύ καλό φαγητό ξεκινάει από την οικογένεια και η δική μας οικογένεια ξέρει σίγουρα από καλό ελληνικό φαγητό!». Μ’ αυτόν τον τρόπο υποδέχονται τους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους οι αδελφοί Νίκος και Φώτης Καραγιώργος, ιδιοκτήτες της καντίνας «Uncle Gussy’s», που προσφέρει ποιοτικές μεσογειακές γεύσεις, στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, τη Νέα Υόρκη. Στην καντίνα τους, στη συμβολή της 51ης οδού και της λεωφόρου Παρκ (51st & Park Avenue), τις ημέρες που ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό -ακόμα και με …δόντια- σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μια «γεύση» Ελλάδας, βουτώντας τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, τα σουβλάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες τους σε άφθονο τζατζίκι!

Όπως πολλοί άλλοι Έλληνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και ο θείος των αδελφών Καραγιώργου, Κώστας, είχε στήσει το δικό του μικρό καρότσι, πουλώντας χοτ-ντογκ και πρέτσελ, από το 1971, στο ίδιο σημείο όπου σήμερα λειτουργεί η καντίνα, που πήρε το όνομά της απ’ αυτόν.

«Το 2007, εγώ και ο αδελφός μου, ο Φώτης, αρχίσαμε μ’ ένα καρότσι, όχι από τα απλά, αλλά απ’ αυτά με το σκέπαστρο. Το ονομάσαμε “Uncle Gussy’s” και αρχίσαμε να προσφέρουμε πίτες, γύρο, χοιρινό σουβλάκι και τζατζίκι. Μας βοήθησε πολύ και η μάνα μου, η οποία κάθε Τρίτη και Πέμπτη ετοίμαζε κάτι σπιτικό (π.χ. κοκκινιστό, γεμιστά, παστίτσιο, σπανακόπιτα). Εκεί ήταν που έγινε το “κλικ”. Ξετρελάθηκαν όλοι μ’ αυτά τα σπιτικά φαγητά. Σιγά σιγά “έπιασε” η ιδέα μας και είχαμε ουρά», λέει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Νίκος Καραγιώργος, εξηγώντας πώς ξεκίνησαν όλα.

Από το σκεπαστό καρότσι, τα δυο αδέλφια πέρασαν σε καντίνα, όταν μια μέρα είδαν να περνάει μπροστά τους ένα μεγάλο φορτηγό, που πουλούσε σνίτσελ. «Τότε μού είπε ο αδελφός μου: πρέπει να φτιάξουμε κι εμείς ένα φορτηγό. Έτσι κι έγινε», λέει ο 43χρονος, ο οποίος «βούτηξε» από μικρός, όπως λέει, στα βαθιά αυτής της δουλειάς.

Με εκλεκτά υλικά, αρκετά από τα οποία προμηθεύονται απευθείας από την Ελλάδα, όπως το λάδι και τη ρίγανη που έχει ξετρελάνει τους Αμερικανούς, τα δυο αδέλφια προσφέρουν στους πελάτες τους την κλασική πίτα γύρο με τζατζίκι, σουβλάκια και τηγανητές πατάτες, ελληνική σαλάτα και πολλά ακόμα φαγητά, πάντα με «γεύση» Ελλάδας.

 

Όταν, μάλιστα, κάποιοι άρχισαν να ζητούν φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες, που συναντά κανείς κυρίως στην αραβική κουζίνα), τα δυο αδέλφια «απάντησαν» με κολοκυθοκεφτέδες, με μια μικρή …παραλλαγή. «Πολλοί ζητούσαν φαλάφελ, αλλά εγώ δεν μεγάλωσα μ’ αυτά και είπα να φτιάξουμε κάτι που τρώμε εμείς και να το σερβίρουμε …αλλιώς. Έτσι κάναμε μια παραλλαγή κολοκυθοκεφτέδων, που δεν τους “πατάμε” και δεν τους βάζουμε στο τηγάνι. Τους κάνουμε σαν μπαλάκια, τους τηγανίζουμε στη φριτέζα και τους σερβίρουμε μαζί με πατάτες και φέτα. Τούς προσφέρουμε στους πελάτες μας τα τελευταία 3-4 χρόνια και πάνε πολύ καλά!», αναφέρει ο 43χρονος.

Με τις ρίζες της οικογένειάς του να «κρατάνε» από τον Άγιο Δημήτριο της ορεινής Ναυπακτίας, ο Νίκος Καραγιώργος εκτός από νόστιμα ελληνικά εδέσματα «σερβίρει» πολλές φορές και πληροφορίες για τις ομορφιές της Ελλάδας σε όλους όσοι θέλουν να την επισκεφθούν. «”Θα ταξιδέψω Ελλάδα, πού να πάω”, με ρωτάνε», σημειώνει και προσθέτει: «Με το φαγητό έρχεται και η …όρεξη για να ταξιδέψουν στη χώρα μας!».

Όσο για το «μυστικό» της επιτυχίας τους; «Δεν ψάχνουμε για …παράδρομους όταν πρόκειται για το φαγητό μας ή ό,τι άλλο κάνουμε. Προσπαθούμε, με κάθε μέσο, να προσφέρουμε το καλύτερο και ποιοτικότερο φαγητό στους πελάτες μας», αναφέρει, επισημαίνοντας πως το «μυστικό της επιτυχίας είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. «Αν κάτι δεν σ’ αρέσει μην το κάνεις. Χάνεις την ώρα σου!», λέει χαρακτηριστικά.

Η καντίνα «Uncle Gussy’s» δεν είναι η μοναδική ελληνική στη Νέα Υόρκη και θα έλεγε κανείς, όπως εξηγεί ο Νίκος, πως όλες πάνε καλά καθώς το ελληνικό street food είναι κάτι που φαίνεται ν’ αγαπούν πολύ οι Αμερικανοί.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιανουαρίου 2020 12:50:50 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας