Πρωθυπουργοί και σύζυγοι – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Ευχή: Μακάρι κάποια στιγμή να έχουμε αξιοκρατία στην Ελλάδα, σε όλα
ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
News Room16 Δεκεμβρίου, 2019 14:230
Ευχή: Μακάρι κάποια στιγμή να έχουμε αξιοκρατία στην Ελλάδα, σε όλα

Μετά την Μεταπολίτευση του 1974 στην Ελλάδα γνωρίσαμε πολλούς πρωθυπουργούς. Ας θυμηθούμε μόνο αυτούς που πήραν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και κυβέρνησαν.

Αφήνουμε τους υπηρεσιακούς που ήταν για λίγες μόνο μέρες.

-Κωνσταντίνος Καραμανλής (1974-1981)

-Γεώργιος Ράλλης (1981)

-Ανδρέας Παπανδρέου (1981-1989 και 1993-1996)

-Τζαννής Τζαννετάκης (1989)

-Ξενοφών  Ζολώτας (1989-1990)

-Κώστας Μητσοτάκης (1990-1993)

-Ανδρέας Παπανδρέου (1993-1996)

-Κώστας Σημίτης (1996-2004)

-Κώστας Καραμανλής (2004-2009)

-Γεώργιος Παπανδρέου (2009-2011)

-Λουκάς Παπαδήμος (2011-2012)

-Αντώνης Σαμαράς (2012-2015)

-Αλέξης Τσίπρας (2015-2019)

-Κυριάκος Μητσοτάκης (2019-)

Από όλους αυτούς τους πρωθυπουργούς μόνο δυο μας «απασχόλησαν» σχετικά με τις γυναίκες τους.

Α) Ο Κώστας Καραμανλής του οποίου η σύζυγος από νηπιαγωγός βρέθηκε να είναι γιατρός σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από εκεί και πέρα όμως άνοιξε δικό της ιατρείο, δέχεται δικούς της ασθενείς και ΔΕΝ μισθοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το ίδιο κάνουν και χιλιάδες ακόμη ΙΔΙΩΤΕΣ ιατροί σε όλη την Ελλάδα.

Β) Ο Αλέξης Τσίπρας του οποίου η «σύντροφος» μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή, με χρήση πολλών φωτογραφικών διατάξεων ειδικών νόμων έκανε κάποια άλματα επαγγελματικά άλματα.

Τι είδαμε όλοι;

Όλη η Ελληνική κοινωνία είδε μια δασκάλα σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας να πηγαίνει αεροπορικά στην Κοζάνη, μια φορά την εβδομάδα, για να διδάξει εκεί κάποιους φοιτητές, μετά την είδε να  «διορίζεται» στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και τελικά να επιλέγεται ως καθηγήτρια του πανεπιστημίου Θεσσαλίας!

Προφανώς θεωρεί ότι η σιγουριά του δημοσίου μισθού είναι προτιμότερη από την αβεβαιότητα του ελευθέρου επαγγέλματος…

Λέμε ότι οι νόμοι είναι «φωτογραφικοί» γιατί μέχρι σήμερα τις διατάξεις τους ΔΕΝ τις χρησιμοποίησε κανένας άλλος δάσκαλος ή δασκάλα για να γίνει καθηγητής πανεπιστημίου.

Φυσικά η νέα καθηγήτρια θα μπορεί να διδάσκει στους μαθητές της για την ισονομία των πολιτών, για την αξιοκρατία, και για πολλά ακόμη…

Να μην το ξεχάσω… Καθηγήτρια πανεπιστημίου και Ακαδημαϊκό της Ρουμανίας είχε κάνει και ο Νικολάε Τσαουσέκου την Έλενα, μια ανειδίκευτη εργάτρια που εγκατέλειψε στο σχολείο στα 14 χρόνια της…

Γιατί έγραψα το κείμενο;

Αυτά τα αντικειμενικά στοιχεία παρατίθενται για να ξέρουμε ότι ΔΕΝ είναι ΟΛΟΙ ίδιοι…

Ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι καθηγητές και καθηγήτριες των Πανεπιστημίων…

Άραγε πώς θα τα έβλεπε όλα αυτά ο παλιός μου φίλος ο Αχιλλέας, ένας ηθικός και τίμιος λαϊκός αγωνιστής που οραματιζόταν μια άλλη κοινωνία;

Το παραπάνω κείμενο δείχνει «κακία» για μια άγνωστη κυρία;

ΟΧΙ, γιατί όλα τα ανωτέρω είναι αληθή και γνωστά σε όλους…

Το κείμενο θέλει:

Α) Να επαινέσει τους αμέτρητους καθηγητές και καθηγήτριες που έγιναν ακαδημαϊκοί δάσκαλοι με την αξία τους, χωρίς πολιτική στήριξη, και

Β) Να ζητήσει συγνώμη από αμέτρητα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που έκαναν θαυμάσιες σπουδές, που έκαναν μεταπτυχιακά σε Ελλάδα και εξωτερικό, που έκαναν ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύσεις  σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού, αλλά ΔΕΝ είχαν «δόντι» και δεν έγιναν καθηγητές, ούτε πήραν δημόσιες θέσεις, αλλά «τρέχουν μέρα – νύχτα» για ένα κομμάτι ψωμί…

Ενώ δεν ζητάει κανένας συγνώμη από τα νιάτα μας, ζητάω εγώ…

Ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός…

Γιατί επί δεκαετίες τους υποσχόμουν ότι αν γίνουν καλοί μαθητές, καλοί φοιτητές, καλοί επιστήμονες, κλπ, θα ανταμειφθούν με την αξιοκρατία της κοινωνίας μας.

Ευχή: Μακάρι κάποια στιγμή να έχουμε αξιοκρατία στην Ελλάδα, σε όλα.. Κάτι που στην υπόλοιπη πολιτισμένη ανθρωπότητα είναι αυτονόητο…

Κυτίνος Ευάγγελος

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Δεκεμβρίου 2019 14:23:54 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας